© Héloïse De Ridder

ASUB uit Waterloo ontving op 13 april de Waalse rugbyclub uit Namen. De twee ploegen uit tweede nationale bij de vrouwen vochten voor de tweede plek in hun divisie. Het werd een spannende wedstrijd in het zonnige Waterloo.

Bekijk onderaan enkele foto's van de wedstrijd. 

Astrid Van Hecke legde na een kwartier de eerste try voor Waterloo. Elsa Ballas miste helaas de conversie. Dat bracht de score op 5-0. Het werd al snel 10-0 nadat Ballas de tweede try afdrukte. De conversie werd deze keer gemist door Van Hecke.

Na de rust scoorde Namen hun eerste try. Zij schopten hun conversie wel binnen en kregen zo de score op 10-7. Er kwam meteen reactie van de thuisploeg. Magnolia Rastegar scoorde de derde try voor Waterloo en bracht de score op 15-7. Waterloo won uiteindelijk nipt de wedstrijd met een score van 15-14.

Annaëlle Lempereur, fly-half van Waterloo, verdeelde het spel zeer goed. Ze toonde tijdens deze wedstrijd hoe ze vordert in haar spel. Ze zorgde voor mooie acties, zowel haar passen als haar korte kicks naar haar ploeggenoten hielpen het team meters vooruit. Lempereur was ook in verdediging onmisbaar.

ASUB verzilvert zijn tweede positie in het klassement. Ze winnen het kampioenschap dus niet, maar mogen de play-off thuis spelen op 4 mei. ASUB maakt wel nog kans op promotie naar eerste klasse. Zo eindigen ze hun derde jaar in tweede divisie beter dan ze zelf hadden verwacht. Namen zakt af naar de derde plek.

vorige volgende