De beloften van voetbalploeg KRC Genk won afgelopen weekend de Beker van België. In de finale versloegen de Limburgers thuisploeg Club Brugge met 2-3. Het is voor de jongens van trainer Domenico Oliveira de derde bekerwinst op rij.

KRC Genk won in de reguliere competitie al van Club Brugge, maar dat wou niet zeggen dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden. De eerste helft werd gedomineerd door de vele duels, waardoor de kwaliteit van het spel drastisch naar beneden ging. Toch kon Dante Vanzeir in de 25ste minuut scoren voor KRC Genk. Lathouwers kopte een voorzet mooi in de voeten van Vanzeir en die moest de bal enkel nog naast de keeper binnen leggen.

Genk bleef drukken maar kwam niet meer tot echte kansen. In de 40ste minuut kregen de Limburgers het deksel op de neus toen Openda gemakkelijk de verdediging omspeelde en alleen voor keeper Coucke kwam. Openda legde de bal voorbij Coucke in de verste hoek.

Ngonge kreeg even later een mooie voorzet van zijn spitsbroer Openda en scoorde de 2-1. Club Brugge kon de druk van Genk niet aan en het was alweer Vanzeir die scoorde voor Genk. Genk bleef drukken en scoorde voor de tweede keer in vijf minuten. Deze keer was het Sabak die de hele verdediging van Club Brugge omzeilde en hem van dichtbij binnen schoot. Eindscore 2-3.