© Stefan Lambrechts

Op vrijdag 26 januari vond in cultureel ontmoetingscentrum Costa in Sint-Andries de eerste voorstelling van de maandelijkse reeks Naakte Aap plaats. Jelle en Clara Cleymans stonden met een minimalistische akoestische set op het podium, vergezeld van Clara’s man Jo Mahieu.

Het eerste deel van de voorstelling bestond uit nummers die de artiesten zelf hadden gekozen, gaande van jazz en kleinkunstcovers tot eigen werk. Tijdens de pauze kreeg het publiek de kans om via briefjes te beslissen over het verloop van het tweede deel. Ze vroegen verzoeknummers aan en stelden persoonlijke vragen aan de artiesten. Je kon het zo gek niet bedenken of het werd opgeschreven en beantwoord.

Die aanpak zorgde voor een heel persoonlijke voorstelling in een losse sfeer met verrassende wendingen. Zo zochten de artiesten ter plekke teksten en akkoorden op om ze dan onmiddellijk live te brengen. Op die manier leerde het publiek dat er in Sint Andries eigenlijk nog altijd geen “goeie warme bakker” te vinden is. Toen Riet Muylaert alias Jacko Bond in het publiek gespot werd, moest ze op aanvraag van het publiek een duet zingen met Jelle Cleymans. Daarnaast trakteerden de artiesten het publiek ook op grappige anekdotes uit hun leven en jeugd.

De volgende editie van ‘Naakte Aap’ vindt plaats op vrijdag 23 februari. Slongs en Raymond van het Groenewoud zijn dan de gasten.


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 31/01/2018

vorige volgende