Zondag 8 mei vond de eerste editie van dit jaar plaats van de Markt van Morgen. Van 12.00 tot 18.00 uur konden 'beginnende, eigenwijze ontwerpers' hun werk tentoonstellen in de Kloosterstraat. Op de markt vind je creatieve kledingstukken, juwelen en unieke meubels.

De Markt van Morgen is letterlijk te nemen, een markt aan de Kloosterstraat, ter hoogte van de vismijn. Onder een stralende zon etaleren de jonge ontwerpers hun creaties in kleine standjes.

Frivole kleedjes

De Markt van Morgen geeft minder bekende ontwerpers een platform. De meeste van hen hebben geen eigen winkelpand en verkopen hun creaties via een webwinkel. Marjolein Gertner van The Little Dressmaker staat hier elke editie. Ze ontwerpt frivole kleedjes, geïnspireerd door de jaren vijftig. "Ik heb nooit iets met mode gestudeerd. Het is allemaal begonnen als een hobby en het is blijven groeien." Ondertussen heeft Gertner een webwinkel geopend, maar haar ultieme droom is een echte boetiek opstarten.

Originele creaties

Alle stijlen vinden hun plaats op de markt. Zo maakt Marietje De Koster van Noordt bijvoorbeeld retro lampenkappen van thee- en koffietassen. Ze is anderhalf jaar geleden begonnen en staat nu voor de tweede maal op de markt. Samen met een vriendin verzamelde ze oude spullen en daarvan maakte ze originele creaties. "We hebben dit initiatief eigenlijk via-via ontdekt. Op aanraden van kennissen hebben we ons dan ingeschreven", zegt De Koster.

De Markt van Morgen trekt een zeer select publiek. Toch proberen de ontwerpers een zo groot mogelijke groep geïnteresseerden te bereiken. De Markt van Morgen vindt een aantal keren plaats in de zomer. Surf voor meer informatie naar www.marktvanmorgen.be.

© 2011 – StampMedia – Lynn Symons