Op zondag 20 maart organiseerden KSJ Antwerpen-Brabant en het Platform Allochtone Jeugdwerkingen (PAJ) Triangel, een buitenspeeldag voor jongeren. Vierhonderd leden van de KSJ en honderd allochtonen jongeren legden samen een tocht af door Antwerpen. De samenwerking liet allochtone jongeren kennismaken met Vlaamse jeugdbewegingen.

PAJ sloeg dit jaar voor de eerste keerde handen in elkaar met KSJ Antwerpen-Brabant. Medewerker Erik Deceuleneer: "Triangel is voor de helft door ons georganiseerd en voor de helft door de KSJ. Met ongeveer 110 allochtone deelnemers kunnen we van een succes spreken."

"De voorbereidingen zorgden voor meer stress dan de dag zelf", vertelt Anton Vandenbroucke van KSJ Brabant-Antwerpen. "Vijfhonderd deelnemers en een prachtig weertje maken dit tot een succeseditie."

Platform Allochtone Jeugdwerkingen

"Jeugdbewegingen zijn iets typisch Vlaams en niet echt populair bij de allochtone gemeenschap. PAJ ondersteunt meer dan veertig allochtone organisaties waarvan een twintigtal officieel erkend zijn door de stad Antwerpen. Een buitenspeeldag is de uitgelezen kans om de twee werelden dichter bij elkaar te brengen", aldus Deceuleneer.

Prinses Doremi

De tocht door Antwerpen eindigde in het Park Spoor Noord, waar de jongeren per leeftijd werden opgedeeld en gezamenlijk opdrachten uitvoerden. Een verhaal over de gestolen stem van prinses Doremi was de rode draad tijdens de buitenspeeldag. "De jongeren kunnen muzieknoten verdienen door opdrachten tot een goed einde te brengen", zegt Vandenbroucke nog.
De KSJ en PAJ sloten Triangel af met een toneelstuk.

© 2011 - StampMedia - Vince Buyssens


Dit artikel werd gepubliceerd door JeugdWerkNet op 22/03/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door De Online Gazet op 23/03/2011