Geen feest, zaterdagavond op de Bosuil: Antwerp en Eupen deelden de punten en daardoor sprong WS Brussel naar de eerste plaats in de tweede voetbalklasse. Geen Great Old of Panda's dus in de Jupiler Pro League volgend jaar, althans onder voorbehoud, want White Star heeft nog geen licentie voor eerste klasse.

Zaterdag vond in Deurne de topper in tweede klasse plaats. Antwerp en Eupen, de twee leiders, mochten tegen elkaar uitvechten wie naar eerste klasse mocht. Na 12 jaar hoopte Antwerp terug te keren naar het hoogste niveau.

Deejays en Tom Waes

Ondanks de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken was het vertrouwen groot bij de trouwe aanhang van de Great Old. Een volgepakte Bosuil, waar een week geleden nog gekampeerd werd voor tickets, zette al voor de wedstrijd de toon. Enkele dj's, waaronder 2EMPRESS, zweepte de fans op. Ook Tom Waes, trouwe fan van Antwerp, mocht niet ontbreken.

Alles was aanwezig om geschiedenis te schrijven. Scheidsrechter Delferière floot de wedstrijd op gang. Er werd een lange tijd afwachtend gevoetbald, met een 0-0-ruststand als logisch gevolg. Ook in Brussel, waar White Star tegen Patro moest winnen om de titel te kunnen halen, stond het rond 20.45u nog 0-0.

Geen doelpunten

Alles leek in de maak voor een feestje, alleen moest de thuisploeg tot scoren komen. Maar ook in de tweede helft was het armoe troef. Eupen kreeg enkele kansjes, en naarmate de wedstrijd vorderde, werd de spanning hoogspanning. De supporters bleven achter hun ploeg staan, maar de twaalfde man kon de bal er niet instampen. Antwerp moest winnen, maar deed dat niet. Ook Eupen had niet genoeg aan het gelijkspel, want White Star deed intussen wel wat het moest doen.

Spelers barsten in tranen uit en in de tribunes sloeg de sfeer om. Na een tijdje moest het waterkanon van de politie ingezet worden ,voor de op het veld gelopen supporters. Een ongelofelijke anticlimax.

© 2016 - StampMedia - Stefan Lambrechts