Het Bosuilstadion vierde zondag haar 90ste verjaardag met een galawedstrijd, met grote namen als Hans Peter Lehnhoff, Rudi Smits, maar ook de pas vertrokken publiekslieveling Bjorn Sengier. Ditmaal niet spelend tegen ploegen als SK Heist & Eupen, maar wel tegen een team van enthousiaste supporters.

Op de zonnige verkiezingsdag lokte de voor het eerst georganiseerde wedstrijd (althans in deze vorm) zo’n 1.500 fans naar de Bosuil. Na het afroepen van de namen, de obligate ploegfoto en een huldiging werd de aftrap gegeven door Eddy Leysen, een trouwe fan van de Great Old. Zeer geëmotioneerd kwam de man in rolstoel op het veld. Hij kreeg een fles champagne overhandigd door Antwerpvoorzitter Jan Michel.

Doelpuntenkermis

De wedstrijd kende een goed begin voor de supporters, die meerdere malen op voorsprong kwamen. Bij de rust stond het wel 4-4. Na de pauze kwamen de kwaliteiten van de RAFC All stars meer naar boven. De vedetten werden trouwens aangevuld met enkele BV’s, zoals acteur Kevin Janssens, regisseur Erik Van Looy en komiek Guga Baul.

De All stars liepen enkele doelpunten uit, tot groot jolijt van de fans. Op het laatste kwam het supportersteam nog terug tot 10-9, maar het mocht niet baten. De All stars wonnen de leuke wedstrijd, beide teams gingen de supporters groeten en zo eindigde een fijne, zonnige en sfeerrijke galamatch.

Speelden voor de All stars: Björn Sengier, Predrag Ristovic, Ratko Svilar, Patrick Goots, Darko Pivaljevic, Said Abbou, Gunter Ribus, Hans-Peter Lehnhoff, Ahmed Biga, Rudi Taeymans, Rudi Smidts, Sven Van Loon, Luc Maes, Michael Schouwaerts, Erik Van Looy, Kevin Janssens & Guga Baul.

© 2014 – StampMedia – Stefan Lambrechts


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad op 22/05/2014