Claudia Guarraci, een 21-jarige zangeres uit Genk, kreeg enkele maanden geleden een platencontract bij SonicAngel, een platenmaatschappij die beginnend artiesten een kans geeft. Binnenkort komt haar debuutalbum uit en de zomer geraakt stilaan volgeboekt met optredens.

Claudia Guarraci wist al snel dat muziek een groot deel van haar leven zou uitmaken.
"Ik begon op jonge leeftijd met zang, dans- en pianolessen", zegt Guarraci. "Toen ik vijftien werd, ben ik semi-professioneel verdergegaan. Sabien Tiels stond mij bij met vocale training en al snel volgden de optredens en demo's."

Vallen en opstaan

Guarraci droomt van muziek als broodwinning. "In België is het moeilijk om als beginnend artieste een muziekcarrière te starten. Toch blijf ik mijn best doen en probeer ik iets unieks te bieden aan het publiek", aldus Guarraci.

Platencontract

"Recent heb ik een platencontract bij SonicAngel gekregen. Dankzij de investering van mijn fans, die het hele productieproces volgen, komt binnenkort mijn debuutalbum uit. Ik ben nu volop bezig met het schrijven en opnemen van nieuwe nummers", vertelt Guarraci.

Optreden blijft haar grote passie. "Enkele jaren geleden trad ik op in het voorprogramma van Natalia in het Sportpaleis. Een fantastische ervaring. Dit jaar kijk ik vooral uit naar mijn optredens op Genk on Stage (25 juni) en Suikerrock (31 juli)."

Inspiratiebronnen

Aretha Franklin en Beyoncé zijn haar grote voorbeelden. Hun invloed op de muziekindustrie en hun manier van werken inspireren haar. "De muziekindustrie is een harde wereld. Soms dacht ik aan opgeven, maar door de steun van mijn ouders en broer ben ik altijd in mezelf blijven geloven", zegt Guarraci.

Guarraci speelt zaterdag 25 juni op het hoofdpodium van Genk on Stage.

© 2011 - StampMedia - Boumediene Belbachir