©Kyle William Urban Unsplash

De Britse LGB Alliance strijdt voor de rechten van van lesbiennes, homo's en biseksuelen. De bijeenkomst op 21 oktober in de Britse hoofdstad veroorzaakte nogal wat commotie omdat de organisatie bekend staat om haar uitsluiting van trans personen. Op sociale media struikelden trans-inclusiviteitsactivisten over elkaar om de LGB Alliance te veroordelen.

De LGB Alliance staat officieel geregistreerd als een liefdadigheidsinstelling en is een Britse belangengroep die zich expliciet verzet tegen de rechten van trans personen. Volgens hen kunnen trans personen verwarring zaaien tussen geslacht en gender, en dat vormt volgens hen een bedreiging voor de rechten van de LGB-gemeenschap. De groep staat bekend als transfoob, maar dat neemt niet weg dat hij publiek gesteund wordt door prominente Britse figuren, waaronder de Britse premier Boris Johnson.

Na hun bijeenkomst in Londen, spraken meerdere organisaties hun steun uit voor trans personen, omdat ze vinden dat de uitsluiting oneerlijk is.  "Er bestaat geen queer community zonder trans personen", zegt de GayTimes daarover. Hun verklaring werd inmiddels door meer dan honderdduizend mensen geliket en bereikte zelfs nog meer mensen.

vorige volgende