© Sofie Goossens

LEUVEN – Wat begon als een opdracht werd al heel snel een project. Rune De Kesel, Emiel Haesen, Dominik Jacobs, Cédric Peerlings en Robbe Meeus zette een actie op poten om kinderen die te maken hebben met kansarmoede, toch een fijne Sinterklaas- en Kerstperiode te bezorgen.

Kinderen helpen die het al moeilijk hebben zonder de coronacrisis, die nu thuis misschien nog een zwaardere periode meemaken, dat was de insteek van vijf studenten Bedrijfsmanagement aan de UCLL in Leuven. “We mogen eigenlijk wel spreken van een succesvolle inzamelactie”, zegt initiatiefneemster Rune De Kesel.

Donaties

 

Door berichten via Facebook te verspreiden, konden ze veel mensen bereiken. Vooral buurtbewoners reageerden op hun oproep. “Ik weet niet of het door de nakende kerstperiode kwam, maar mensen waren heel gul”, zeggen de twintigers. “We konden speelgoed in grote hoeveelheden gaan ophalen.” In totaal hebben ze zo ongeveer veertig donaties gekregen. Een groot deel kwam van vrienden en familie. Mensen hadden door de crisis en het thuiszitten veel tijd om speelgoed bij elkaar te zoeken.

Het vijftal zorgde zelf voor een coronaproof ophaalsysteem. Er werd met iedereen die iets wou doneren een tijdstip afgesproken. Dan konden de mensen hun spullen buitenzetten en haalde iemand van de studentengroep het contactloos op. Elk van de studenten was verantwoordelijk voor de ophalingen in een bepaalde regio.

‘Het exacte aantal stukken speelgoed houden we niet bij, dat zou onmogelijk zijn.’ - Cédric Peerlings

Last-minute aanpassing

“Wegens een miscommunicatie met een organisatie moesten we op het laatste moment onze koers nog veranderen”, klinkt het. Dat was uiteindelijk geen nadeel. “Doordat we zo een grote hoeveelheid speelgoed hebben ontvangen, kunnen we nu twee organisaties voorzien van kerstcadeautjes.”

Organisaties

De organisaties waaraan het ingezamelde speelgoed gedoneerd wordt, zijn vzw De Horizon in Sint-Genesius-Rode en Sint-Vincentius Conferentie Leopoldsburg. Beide verenigingen zullen op een aanstaand kerstfeest de gedoneerde cadeaus aan kinderen van de leden uitdelen.

vorige volgende