Aliaa Magda al-Mahdi, een Egyptische feministe, heeft afgelopen weekend een foto verspreid waarop te zien is hoe zij en een andere activiste naakt menstrueren en hun gevoeg doen op de IS-vlag. De actie veroorzaakt nogal wat commotie.

De 23-jarige blogster en activiste al-Mahdi postte de controversiële foto op Facebook als protest tegen de islamistische groep Islamitische Staat. Op de foto zien we al-Mahdi naakt menstrueren met haar gezicht naar de camera op de IS-vlag.

Een ongeïdentificeerde, gesluierde vrouw naast al-Mahdi ontlast zich op de vlag. Bovendien is op haar onderrug het symbool van Femen geschilderd.

De activiste is niet aan haar proefstuk toe. In 2011 plaatste ze een uitdagende foto van zichzelf in nylonkousen en rode schoenen op haar blog. Die beschreef ze, volgens Liveleak.com, als "een schreeuw tegen een maatschappij van geweld, racisme, seksisme, seksuele intimidatie en hypocrisie".

Al-Mahdi gaf geen commentaar bij haar jongste actie, die in de islamwereld veel commotie teweeg brengt. Haar vroegere acties doen vermoeden dat ze de aandacht wil vestigen op de manier waarop IS vrouwen behandelt.

(Nvdr: bovenstaande foto is een verknipte versie van de originele, expliciete foto.)

© 2014 – StampMedia – Seppe Malfait


Dit artikel werd gepubliceerd door DeRedactie.be op 28/08/2014
Dit artikel werd overgenomen door HLN.be op 29/08/2014