Op zaterdag 19 mei, de tweede dag van het Halense Springtime Festival, pepte het Antwerpse hiphoplabel Eigen Makelij het wat ingedommelde publiek moeiteloos op. De vier artiesten, Safi, Tiewai, Panini en Pepe vullen elkaar moeiteloos aan. "Bij Eigen Makelij zijn we een grote familie", klinkt het.

Eigen Makelij ontstond als een Antwerps label voor hiphopartiesten, maar heeft ondertussen de stadsgrenzen al overschreden. Ook ver buiten Antwerpen melden nieuwe leden zich massaal aan. "Wij zijn de nieuwe orde", lacht Safi. "Er zitten een paar jonge, maar zeer getalenteerde jongens bij ons, die zeker een meerwaarde vormen binnen het label."

De artiesten die onder Eigen Makelij vallen, treden zelden samen op. "Dat zou bijna onmogelijk zijn, want we zijn ondertussen met veel", klinkt het bij de vier artiesten. "Vaak worden er dus aparte groepjes of teams gevormd, zoals Team Panini of Safi en Spreej. Maar we spelen natuurlijk ook solo."

Toekomstplannen

De jongens van Eigen Makelij hebben de laatste tijd niet stilgezeten en ook de volgende maanden worden druk. "Mijn soloalbum Ilawo komt binnekort uit", zegt Tiewai trots. "Ik heb er hard aan gewerkt en ik ben heel blij met het resultaat."

"We kijken ook enorm uit naar Laundry Day", vult Panini aan. "Dat belooft een feestje te worden!"

Tiramisu

Op de rider van de jongens van Eigen Makelij staan enkele vreemde wensen: tiramisu en een fles Jack Daniel's. "Daarmee kan het altijd interessant worden!", besluiten de jongens van Eigen Makelij.

© 2012 - StampMedia - Charline Verlinden, foto: Ester Swennen


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 19/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 19/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 19/05/2012