Ter ere van de vijfde verjaardag van Rondpunt 26 organiseerde het Genkse jeugdcentrum op 4 februari enkele workshops. Eline De Munck bewees die namiddag dat ze, naast zingen, acteren en presenteren, ook cupcakes kan versieren.

De 17-jarige Samira Barriss nam deel aan de workshop. "Ik verwachtte een leuke namiddag en dat werd het ook. Ik vond het wel spannend dat de workshop begeleid werd door Eline De Munck. Maar ze valt heel goed mee! Ze is leuk en ze heeft me goed laten lachen", vertelt ze.

"Ik bak vaker thuis. Mijn moeder volgt een opleiding bakken en moet vaak cakejes maken voor een feest. Dan help ik haar, samen met mijn zusjes." Ondanks haar ervaring met cupcakes leerde ze nog dingen bij. "Zo weet ik nu dat suikerdeeg makkelijker verwerkt kan worden dan marsepein." De deelneemster denkt nog niet aan stoppen met bakken. "Ik weet nog niet of ik er later mijn beroep van wil maken, maar ik blijf zeker bakken in mijn vrije tijd!"

Eten en versieren

"De workshops vind ik een supertof initiatief", vertelt De Munck. "Ik bak vaak, maar ik ben niet zo goed in het versieren. Ik leerde vandaag dus ook veel bij. Als ik zelf kon kiezen uit de verschillende workshops, zou ik zeker voor cupcakes gaan. Eten en dingen versieren: het kan toch niet beter?" Cupcakes zijn tegenwoordig een hype. "In Amerika heb je veel cupcakewinkeltjes, volgens mij komt de trend daar vandaan. Ik vind cupcakes wel leuk. Vaak zijn ze zo mooi versierd, bijna te mooi om op te eten."

Aan kookprogramma's doet De Munck liever niet mee. "Ik ben al vaak gevraagd voor zulke programma's, maar dat is niets voor mij. Je moet je eigen talenten en gebreken kennen. In mijn geval doe ik daar beter niet aan mee", zegt De Munck.
Waar ze haar wel voor mogen vragen? "Voor zoveel eigenlijk. Sterren op de dansvloer of Mag ik u kussen lijkt me leuk."

Zingen, acteren en presenteren

Momenteel presenteert De Munck bij JIM, maar daarnaast heeft ze ook een zang- en acteercarrière. "Mensen vragen vaak wat ik het liefst doe. Ik vind de combinatie van de drie net leuk", verklaart ze. Toekomstplannen heeft De Munck niet. "Moest mijn carrière bij JIM morgen stoppen, zou ik niet weten wat daarna te doen. Ik probeer mezelf geen doelen te stellen, dat lukt toch niet. Ik doe gewoon wat ik kan en probeer er het beste van te maken", aldus de Munck.

"Als klein meisje wou ik absoluut niet beroemd worden. Nu ben ik dat wel, maar dat vind ik niet altijd even leuk", vertelt De Munck. "Soms wil ik gewoon eens uitgaan met vrienden en dan is het vervelend als mensen je de hele tijd aanklampen. Jammer genoeg hoort die bekendheid bij mijn beroep. Zet mij liever op een podium en laat mij mijn ding doen, dan straal ik helemaal." De Munck droomt ervan om het podium te delen met haar idolen. "Janelle Monae of Erykah Badu vind ik super. Maar dat zijn natuurlijk dromen die nooit zullen uitkomen."

© 2012 - StampMedia - Tekst: Eva Grosemans, foto's: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 08/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 08/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 08/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 09/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 11/02/2012