BRUSSEL - Tijdens Estetika, de beurs van de schoonheidssector in de Benelux, konden bezoekers, zowel zelfstandigen als werknemers uit de beauty- en wellness branche, kennismaken met de nieuwste trends voor deze lente. Studenten konden er hun creativiteit botvieren in tal van wedstrijden.

De beurs, die plaatsvond van 16 tot 18 maart in Brussels Expo, bood onderdak aan meer dan 130 exposanten. De nieuwste apparaten en gadgets, van massagestoelen tot stoomapparaten en sauna’s werden er met stevige kortingen aangeboden. "Als student is het voor mij zeer interessant om hier te shoppen", zegt Sabrina Profeta. "De kortingen zijn mooi meegenomen. Voor mijn opleiding heb ik verschillende apparaten nodig. Die koop ik dan liever op deze beurs. Hier vind ik kwaliteit, maar moet ik minder betalen."

Kunstnagels en wimperverlengingen

Op de beurs staan traditiegetrouw de nieuwste trends in de schijnwerpers. Daarbij vallen de nieuwigheden voor de nagels op.
Duizenden kleurtjes, stickers, stempels, glitters en diamanten, alles kan. "Wimperverleningen en kleuringen zijn helemaal in", vertelt een medewerkster van Districos. "In Amerika zijn deze trends al een tijdje zichtbaar, maar het duurde niet lang vooraleer ze kwamen overwaaien naar België."

Maquillage- en nail art wedstrijden

Naast wedstrijden voor professionele maquillage- en nail art-artiesten organiseert Estetika wedstrijden voor studenten. De leerlingen van het vijfde en zesde jaar bio-esthetiek van KTA2 Villers uit Hasselt waagden er hun kans.
"Onze school doet al enkele jaren mee. Nu ik eindelijk in het vijfde jaar zit, kan ik ook deelnemen", zegt Bo Sane. Bo heeft ervoor gekozen haar zusje Amber te maquilleren. "Ik vind mijn inspiratie altijd op internet", vertelt Bo. "Daarna maak ik een ontwerp dat samen met de leerkracht wordt uitgewerkt tot een finale look."

De wedstrijd is ingedeeld in drie categorieën: avond- en fantasiemaquillage, facepainting en bodypainting. Iedere deelnemer krijgt twee uur de tijd om een look te creëren. De bodypainters krijgen een half uur extra tijd om een volledig lichaam te kunnen beschilderen. Na twee uur beraadslagen maakten de juryleden de winnaars bekend: Hafidi Houda in de categorie avond- en fantasiemaquillage, Nathalie Bourdon voor facepainting en Maxine Avonds voor bodypainting.

© 2013 - StampMedia - Shana Massy


Dit artikel werd gepubliceerd in het tijdschrift van de Vlaamse Journalisten Vereniging, jg 2013, nr. 2, p. 10