Gazet Van Antwerpen pakt uit met een primeur voor Antwerpen, de 'App van 't stad'. Het is een gratis applicatie voor de iPhone en Androidsmartphones die alle vrijetijdsinfo over de Antwerpse plek waar jij bent naar je toe brengt.

Paul Hendrickx is chef van de website gva.be en legt uit wat de nieuwe app juist inhoudt. "We bieden de gebruikers vrijetijdsinformatie over Antwerpen aan. Afhankelijk van waar ze zich bevinden, geeft de app informatie over cultuur, shopping en horeca. We geven aanraders en nieuwe zaken, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste belevenissen in 't stad. Daarnaast kan je voordeel doen bij een aantal winkels of horecazaken. Zo kan je met de 'App van't stad' in Bocadero een gratis cocktail maken. Toch de moeite, denk ik."

Community

De nieuwe application speelt ook in op het community-gevoel. "Door in te loggen via Facebook, zien gebruikers van onze app waar hun vrienden zich bevinden. Zo kan je makkelijk afspreken om bijvoorbeeld samen iets te gaan of op café te gaan", zegt Paul Hendrickx.

Nieuwe kanalen

Met deze primeur wil Gazet van Antwerpen meespelen op de mobiele en online markt. Er was al een nieuwsapp van de GvA, nu volgt deze vrijetijdsapp. "Als mediabedrijf willen we nieuwe mediakanalen aanboren. Als wij nu niet op de markt kwamen met deze application, zou iemand anders het wel doen. Voor ons is het ook een nieuwe manier om aan klantenbinding te doen. Daarnaast is onze redactie als Antwerps gebaseerde krant altijd bezig met nieuwigheden in de stad. Die kunnen we met deze app op een andere manier aanbieden."

In de toekomst hoopt Hendrickx duizenden mensen te overtuigen van de 'App van 't stad'. "Daar moeten we niet onnozel over doen, het moeten er duizenden worden. Maar we zijn toch al goed begonnen. Na 48 uur telde de app al 600 gebruikers." Voorlopig zijn de gegevens die over horecazaken en winkels worden vermeld eerder beperkt, maar ongetwijfeld volgen er binnenkort updates.

© 2011 – StampMedia – Robbe van Lier


Dit artikel werd gepubliceerd door Computhing op 10/06/2011