Festivalbezoekers van Genk on stage kunnen tijdens het festival zich informeren met de gratis festivalapp van het festival. Met die app volgt het stadsfestival de trend die ook bij andere grote festivals in trek is.

De festivalapp toont het hele programma en een handige festivalkaart. Je kan je vrienden ermee zoeken, favorieten opslaan en de plaats van je auto of fiets aanduiden, zodat je die locatie later op de avond nog terugvindt. De app houdt je op de hoogte van het festival met artiestenprofielen van alle acts, nieuws en updates vanuit de sociale media.

Niet achterblijven

"Alle grote festivals hebben tegenwoordig een dergelijke app en een jonge, innovatieve stad zoals Genk kon daarom niet achterblijven", legt Karen Jacobs, medewerkster van de dienst Communicatie van stad Genk uit.

Bjorn Fripon, stafmedewerker digitale media, ontwikkelde de app en werkte er enkele maanden aan. Donderdag, vlak voor de openingsdag van Genk on stage, was de app klaar. "Vorig jaar kwamen we op het idee om een app te ontwikkelen", zegt Jacobs. "Het is vooral handig om te zien wanneer welke artiest op welk podium speelt. Het is zeker de bedoeling om de app de komende jaren nog uit te bouwen".

Gratis wifi

Je kan de app downloaden via je iPhone, iPad of iPod of via een smartphone met Android. Zonder Android of iPhone kan je met mobiel internet nog steeds terecht op http://m.genkonstage.be.

Daarnaast is er gratis wifi voorzien aan de grote podia.

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo, foto: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 24/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 24/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 24/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 24/03/2012