Zaterdag 21 januari stopte het tweejaarlijkse
Humo's Rock Rally-circus opnieuw in Genk. Onder de geselecteerden bevond zich heel wat beloftevol talent, al dan niet uit plaatselijke contreien.

De vroege avond werd opgeluisterd door bands uit Genk. Aftrappen mocht Midnight Directives, die met hun passage op Limbomania al lieten zien dat ze heel wat in hun mars hebben. Ook Laughing Academy wist te overtuigen met pretentieloze nummers die knipogen naar de sixties. Nupstr1 sloot het Genkse deel van de avond af en trachtte hiphop aan de man te brengen met een olijke blazerssectie. Een eervolle vermelding verdienen de Dukes, die met hun hoekige riffs en gevatte melodielijnen de aandacht trokken.

Naarmate de avond vorderde, werd het niveau echter middelmatiger. Enkele synthesizerbands en vampfrontvrouwen passeerden geruisloos. Kaat en Daan wisten met hun intieme songs de aandacht weer even terug naar het podium te trekken. Afsluiten mochten The Insect Soldiers of the Sky, waarvan de bassist prompt werd aangekondigd als 'de schattigste deelnemer van de Rock Rally'. Dat label strookte niet meteen met de stevige rock die de jonge knaapjes speelden, maar kon toch bij heel wat vrouwelijke toeschouwers op bijval rekenen.

© 2012 - StampMedia - Tekst: Pieterjan Schraepen, Foto's: Pauline Poelmans en Pieterjan Schraepen


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 24/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 24/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 24/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 28 januari 2012, p. 10