© Janah Scheunis

VTM-gezicht Julie Van den Steen getuigde woensdagochtend op Instagram over het verlies van haar ongeboren kind. Reporter Janah Scheunis maakte onlangs een radioreportage over het thema.

Er wordt altijd gezegd dat je alle pijn tijdens je zwangerschap en bevalling vergeet als je je kindje in je armen krijgt. Maar wat als je met lege handen naar huis gaat?

In haar reportage gaat Janah Scheunis op bezoek bij een moeder van drie. Oona, de dochter van Lies, werd doodgeboren. “Ik heb nu twee zonen, maar ook een dochter”, vertelt Lies, die omwille van privacyredenen liever niet met achternaam wordt vermeld. “Ons gezin bestaat uit drie kinderen. Ons gezin is compleet, op een aparte manier. Het is anders compleet.”

Scheunis gaat ook langs bij het Berrefonds, een organisatie voor lotgenoten. Kristien Boodts is één van de oprichters en moeder van Berre. “Het is lastig voor ouders om te rouwen om een kind waarvan ze bijvoorbeeld nog niet wisten of het een jongen of een meisje was. Ze weten dan niet zo goed waarvoor ze verdriet hebben. Het is belangrijk voor het rouwproces om je ongeboren kind bestaansrecht, een identiteit te geven.”

 

Beluister de volledige reportage Anders compleet* op via Spotify:

vorige volgende