Dat 'Drum and Bass' en België een perfect koppel vormen de laatste jaren, dat heeft onze jonge 'DnB'-god Netsky al bewezen, maar hij is lang niet alleen. Zo is er ook Athys, een jonge producer van het iets hardere kaliber uit Kontich, die volgend jaar zal losbarsten als een bom.

Hoe kwam je op het idee om te beginnen producen ?

“Ik ben sowieso al heel mijn leven met muziek bezig, op mijn 4e speelde ik al piano, vanaf mijn 12e gitaar en op mijn 13 jaar drumde ik. Ik speelde ook in een band en stond daarmee op ‘Schoolrock’. Maar het groepswerk stond me niet meer aan. Ik deed persoonlijk veel te veel moeite en zijn we er uiteindelijk mee gestopt. Ik wou sowieso nog iets met muziek doen en ik luister al drum and bass van mijn 14 jaar. Een jaar later vertelde een vriend me over hoe je elektronische muziek maakt via programma’s. Antoon Naegels introduceerde me in dat wereldje en we begonnen samen onder de naam ‘Emergency Broadcast’, waaronder we dus nu één nummer hebben en dat waarschijnlijk nog uitkomt.”

Als Emergency Broadcast of Athys?

“Dat weten we nog niet, het liefst zou ik dat onder Athys hebben en dan zijn naam maar ik weet niet wat hij wilt. Dat valt nog te bezien.”

Je hebt al verschillende grote contacten, onder andere Stealthbombers-organisatoren Tito en Echovirus, hoe ben je daarbij terecht gekomen?

Het is allemaal begonnen met de eerste Stealth Bombers waar ik naartoe ging met vrienden, maar die was toen nog in Wommel (jeughuis van Wommelgem, nvdr). Vrienden van me, het dj duo ‘Deft & Vanic’ kende hen al, en zo zat ik er eigenlijk middenin. Ik ben ook mee gaan snowboarden met StealthBoardersen dan leer je mensen kennen. Zo ben ik bijvoorbeeld met Tito al een paar keer gaan pokeren. En uiteindelijk is Drum and bass een groot genre, maar het wereldje is klein en je komt steeds weer dezelfde mensen tegen.

Nu heb je getekend onder het management ‘Animalz’, hoe hebben ze je gevonden ?

Na de split met Emergency Broadcast ben ik gewoon verder blijven doen. En ik stuurde voortdurend nummers door naar iedereen via Facebook. Ik had zo ook Maurice van Animalz als vriend en die heeft me dan gecontacteerd omdat hij mij wou tekenen bij zijn management.

Op ‘Strictly’ in de Zappa te Antwerpen werd het nummer van Emergency Broadcast gedraait door Tito en Echovirus. Helpen ze je ook met je promotie?

Ik stuurde vroeger ook al nummers door naar hen, maar toen was ik nog helemaal niet goed en ze gaven me telkens advies over hoe het beter kon. Tot ik ‘Wake up’ maakte, dat vonden ze een supergoed nummer. Ze vroegen of ze het mochten draaien. Ook Scypus vroeg me dat. Voor mij is dat allemaal promotie, dus gaf ik hun de toestemming. Het nummer is nu ook terug te vinden in de ‘Grand Theft Tito mix’ van Tito.

Welk zijn nu je grootste invloeden, wat voor stijl neem je het liefste aan, en met welke namen kan je jezelf zowat associëren?

Dat is een moeilijke vraag. Ik doe iets wanneer ik er zin in heb. Dat kan een hardere kant opgaan zoals Panacea, Original sin of meer TC-schijven, soms zelfs de zachtere kantenvan sigma. Maar het hangt gewoon af van mijn humeur (lacht).

Je eerste grote event is Heat in Zappa. hoe voelt dat om daar te mogen draaien?

Geweldig! Ik zie dat enorm zitten, alleen weet ik nog niet met wie ik er zal draaien.

De nummers van Athys zijn te beluisteren op zijn myspace www.myspace.com/athysmusic en op Soundcloud www.soundcloud.com/athys .

© 2010 - StampMedia - Arno Lemmens


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 23/07/2010