Vrijdag 11 februari vond de tweede editie plaats van het muziekevenement G-Force in het
Jeugdcentrum Rondpunt 26 in Genk. Lollipop startte de avond met verschillende danceacts. Chahid bracht de Genkse rapscene naar voren. Daarna werd het podium vrijgemaakt voor de rappers Negativ, Keizer, Darryl en Sjaak.

We kregen de kans om even te praten met de Nederlandse rapper Darryl Van Gonter. “Het was mijn eerste optreden in België.” Het publiek had hij zich anders voorgesteld. “Ik had nooit gedacht dat het publiek mijn teksten zou kennen, België ligt dan ook ver van mijn thuis in Amsterdam.” Als we hem vragen naar wat we nog van hem kunnen verwachten begint hij al snel over zijn nieuwe album. “3 maart is mijn album ‘Dichtbij’ te downloaden. Check die shit België!”, voegt hij er nog aan toe.

Organisatoren van G-force zijn tevreden.

“De mensen hebben zich goed geamuseerd, er was veel volk en een goede samenwerking met het hele team”, klinkt het bij Said Ait Aadi en Omar Tachrafte, de organisatoren van G-force.“Onze doelgroep is vooral de jeugd en de opkomende generatie. De G staat dan ook voor de kracht van de generatie. Wij willen de mogelijkheid geven aan de jeugd om talenten en ambities naar voor te brengen. Dit zullen we doen door talentenshows te organiseren.” Said en Omar weten duidelijk wat de jeugd wil. “Onze eerste editie met Yes-R was ook een succes. Toen zagen we wat de jeugd aanspreekt.”

© 2011 - StampMedia – Amal Maataoui, Foto: Cynthia Milani