"Spelen in een kleinere zaal vind ik geen minpunt. Integendeel, zo maak je meer contact met het publiek", zegt Kayirangwa. De zanger trok tijdens zijn set dan ook enkele fans op het podium. "Zoiets doe ik meestal niet, enkel als ik aanvoel dat de organisatie ermee akkoord gaat, zoals vandaag."

Het publiek bevatte enkele grote fans van Kayirangwa. "Sommigen kennen de tekst echt uit hun hoofd. Ze kunnen zelfs mijn tussenteksten meezeggen. Moest er geen sfeer in de zaal zitten, zorgen die fans ervoor dat iedereen toch meedoet", vertelt de zanger. Dat bleek niet nodig in Genk. "Het was een spetterend optreden. Maar mijn shows zijn elke keer een feest op het podium. Ik laat me helemaal gaan!"

Disco en dubstep

Ook het Genkse jeugdcentrum viel in de smaak bij de Idoolwinnaar. "De discovloer vind ik super. Ze zouden hier eens een discofuif moeten organiseren", denkt Kayirangwa. "Zelf bracht ik vroeger niet veel tijd door in jeugdhuizen. Wel zat ik in de leiding van een speelplein, supertof."

"Onlangs speelde ik in een jeugdhuis, tijdens een studentenfuif, maar dat was geen succes. Iedereen was dronken en net voor mij werd er dubstep gedraaid. De aanwezigen waren niet zo blij toen ik afkwam met mijn popmuziek", verklaart de zanger.

Vooroordelen

"Ik heb een heel druk, maar fantastisch leven. Ik kan mijn ding doen en dat vind ik super", zegt Kayirangwa. "Eigenlijk is de muziekwereld niet zo groot. Je komt op feestjes vaak dezelfde mensen tegen. Fijn, want iedereen praat met iedereen." Maar bekend zijn heeft volgens de zanger ook nadelen: "Iedereen heeft vooroordelen over jou en denkt je te kennen."

"Al van kindsbeen af wou ik iets met muziek doen. Sinds mijn zesde jaar ben ik ermee bezig en ik vind het super dat ik er mijn beroep van kan maken. Moest mijn zangcarrière niets geworden zijn, dan had ik zeker iets anders in de muziekbranche gedaan!"

Vrouwelijk publiek

"Volgens mijn Facebookstatistieken trek ik vooral een vrouwelijk publiek tussen 8 en 16 jaar aan. Ik vind dat een fantastische doelgroep, want zij komen meestal om te feesten", verklaart hij. "Het publiek tussen 16 en 20 jaar is ook tof, maar hen kan je moeilijker overtuigen met je muziek. Vaak weten ze al precies welk genre ze leuk vinden", besluit Kayirangwa.

© 2012 - StampMedia - Eva Grosemans, foto's: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 15/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 15/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 15/02/2012