Zondagnamiddag is Genk on Stage in de vroege namiddag traditioneel gereserveerd voor de allerkleinsten. Dit jaar was dat niet anders. Om twee uur ging het kinderfeest 'Kids on Stage' van start.

De dames van Colour The Streets warmden de kinderen alvast met de nodige hits van onder andere K3 op. Ze vormden het podium om tot een kinderdisco en zorgden voor sfeer zodat de bands alvast zich daar geen zorgen over hoeven te maken. Na een halfuur was het ein-de-lijk zover. 'De Helden' kwamen de Factor J-stage op met een oorverdovend applaus. Ze deden iets wat eigenlijk onmogelijk klinkt: een spel spelen met héél het publiek – jong en oud. Zo moesten de kinderen zo snel mogelijk een koffer op een bepaalde locatie krijgen. En dat lukte ook.

Daarna was het aan de razend populaire Ketnetband. Het evenementenplein stond afgeladen vol voor de band van de openbare omroep. Ook de ouders en de grootouders genoten van het goed weer en de leuke muziek met een of meerdere pintjes.

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157654771923390

Katelijne en Piet kwamen naar Genk met hun twee jonge kinderen. Het was de eerste keer dat ze naar de optredens voor de kinderen kwamen kijken. "Het is niet echt een aanpassing in vergelijking met de voorbije jaren toen we de andere podia bezochten", leggen ze uit. "Maar we moeten nu wel meer meenemen: een kinderkoets, verzorgingstas; het hoort er nu allemaal bij."

Chiro © Machteld Bollen

Chiro Kris Kras was ook van de partij. De meisjes, allemaal tussen 6 en 18 jaar oud, genoten van de muziek en sfeer. "Wij komen volgend jaar zeker en vast terug!", gaven ze alvast mee.

genk on stage © Machteld Bollen

Meryam N’Gar was met haar vier zoontjes naar Kids on Stage afgezakt. Sayfeddien (9), Bilal (7), Sami (4) en Mohammed (1,5) gingen op in de muziek en de sfeer. "Ik doe mee met de Ramadan", geeft mama N'Gar aan. "Maar ik kom heel graag een paar uurtjes in de hitte staan. Alles voor mijn zoontjes."

© 2015 – StampMedia/Stoorzender – Tekst: Asli Ozyurek; foto's: Machteld Bollen, Bjorn Lauwerijs en Chiara Bonardo