© Omar Bouiraamane

Online kledingwinkel JacQ opende afgelopen weekend zijn eerste pop-up winkel op de Kleine Markt in Antwerpen. De hele paasvakantie nog kunnen modeliefhebbers er terecht voor duurzame en originele mode. “Een echte winkel heeft het voordeel dat je de stoffen kunt voelen en passen”, zegt zaakvoerster Valérie Defraine.

Bij JacQ vind je vrouwen- en uniseks kledij, van jurken tot sweaters en dat alles in een beperkte oplage. Zaakvoerster Valérie Defraine houdt van originele en duurzame mode. “Klanten hoeven zich geen zorgen te maken dat iemand met dezelfde jurk of trui zal rondlopen, want we maken bij JacQ altijd maar een beperkt aantal stuks per ontwerp. We werken daarvoor samen met een producent in Amsterdam. De stof komt meestal van ontwerper Dries Van Noten.”

Jacqueline

De winkel noemde Valérie naar haar oma Jacqueline, die jarenlang als departementshoofd werkte bij Esteé Lauder, een cosmeticabedrijf. Ook Valérie is altijd geïnteresseerd geweest in mode. In het verleden werkte ze voor een Amsterdams kledingmerk. Nu is ze al een jaar zaakvoerder van JacQ. “Het eerste jaartje is altijd het moeilijkste, maar dat verliep bij ons heel vlot.”

Valérie Defraine koos Antwerpen als thuishaven voor haar pop-up winkel, omdat zij zelf Antwerpse is en de stad dus goed kent. “Mijn plusvader runde een kledingwinkel voor mannen in Antwerpen, dat maakte de keuze nog eenvoudiger.”

“Normaal gezien zijn we exclusief een online winkel, maar ik zou graag op termijn een vaste locatie openen”, zegt Valérie. “Daarvoor hou ik mijn ogen open in andere steden.”

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Zes jongeren van StampMedia draaiden in de eerste week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen. Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, maar speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen. 

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 04/04/2023.

vorige volgende