Met het nieuwe communityproject FRZA! Wil KRC Genk haar sociale cohesie belichten in het stadion. De voetbalclub wil zich nog sterker en opvallender verankeren in de samenleving.

Racing Genk vindt dat de club schitterende supporters heeft en daarom wil ze graag ook iets terugdoen. Het al bestaande communityproject van Marc Hardy maakt werk van integratie van kwetsbare doelgroepen, bijvoorbeeld tewerkstelling van ex-gedetineerden of hulp aan zorgbehoevende personen. Maar FRZA! wil expliciet de sociale kant van de club in de kijker zetten. "Het is moeilijker om kleine sociale projecten te belichten", vertelt commercieel directeur Stephan Poelmans. "Met FRZA! integreren we onze sociale kant in het stadion. Zo springt die maatschappelijke pijler in het oog en dat imago is ook goed voor sponsors."

FRZA Seats! en FRZA! Corner

FRZA! wordt uitgesproken als forza, een Italiaanse aanmoedigingskreet. "Onze supporters schreeuwen vaak Forza Genk", zegt Poelmans. "Uiteindelijk kozen we voor FRZA! omdat die domeinnaam nog beschikbaar was."

Het project bestaat voorlopig uit twee pijlers: de FRZA! Seats en de FRZA! Corner. De seats zijn vijf luxueuze dug-outplaatsen op een bevoorrechte plek in het stadion. Hier zal de club elke thuismatch mensen in de bloemetjes zetten die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap, bijvoorbeeld de jongste en oudste abonnee.

25 jaar KRC Genk

De FRZA! Corner zijn 130 plaatsen in corner vier noord die Genk bij tien thuismatchen (niet bij de topmatchen) reserveert voor groepen of bedrijven die bijdragen aan het KRC community-gevoel. De ondersteunende partners worden benoemd tot FRZA! bedrijf. De eerste groep die de Cristal Arena ontvangt is het OCMW van Genk.

Overigens viert de Limburgse club het komende seizoen haar vijfentwintigste verjaardag. "Daarvoor hebben we nog niets concreet gepland, maar we leggen alvast onze sponsors en supporters goed in de watten."

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 23/07/2012