Tijdens SEVEN ELEVEN in het Museum Aan de Stroom (MAS) werd de smartphoneapplicatie MASUP in de kijker gezet. MASUP is het breinkind van ‘MAS in Jonge Handen’, kortweg MIJH. Zij organiseren geregeld jeugdnocturnes, waarbij het museum geopend is van 19u tot 23u.

Schrik niet als je jongeren in het Museum Aan de Stroom (MAS) constant op hun smartphone bezig ziet. Met MASUP heeft het museum een digitale jongerengids, die afgelopen donderdag voorgesteld werd tijdens het event SEVEN ELEVEN.

MASUP groeide voort uit een ander project van de jongeren van MIJH: de jeugdnocturnes. Bij die nocturnes blijft het MAS uitzonderlijk laat open voor het jonge publiek. Medewerkers van het museum leiden jongeren op die nocturnes op een leuke manier rond. Er is echter niet altijd genoeg mankracht, waarop het team van MIJH bij elkaar ging zitten om een oplossing te zoeken. Na een brainstorm kwamen ze tot de eerste concepten, die later tot de applicatie zouden leiden.

I’m Kanye West

Het doel van de applicatie is om de gebruiker op een interactieve manier door het museum te leiden. De zoektocht naar beschikbare medewerkers is daarmee opgelost.

Francis Claudio, een medewerker bij MIJH, toont hoe de applicatie werkt. Als gebruiker krijg je de keuze uit zes trajecten. Elk traject toont het museum op een andere manier en er is voor ieder wat wils. Als je gehaast ben kan je een vluggertje kiezen. Jongeren met een interesse in machtsfiguren doorheen de geschiedenis kunnen dan weer kiezen voor I’m Kanye West.

Picknickdekentje

De bedenkers hebben ook aandacht besteed aan de praktische kant van het museumbezoek. Met behulp van instructiefoto’s word je op alles voorbereid. Je wordt eerst door alle kleine maar belangrijke zaken geloodst. Zo zal de app je aanbevelen een picknickdekentje te lenen om later op het dak in alle warmte van het zicht op Antwerpen te genieten. Eens die taken volbracht, ga je door naar de rondleiding zelf. De applicatie zit ook gevuld met mini-activiteiten. Zo heb je quizzen en kan je selfies nemen en ze meteen delen op sociale media.

Wil jij het MAS eens ontdekken op een andere manier?De applicatie is er voor Android en IOS:MASUP voor Android

MASUP voor IOS

© 2015 – StampMedia – Jean-Thierry NsanzinezaDit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 07/03/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 07/03/2015 
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 07/03/2015