Het aantal boekingen in de Genkse hotels tijdens Genk on stage wisselt. Sommige hotels mogen 'volgeboekt' afficheren, terwijl anderen amper een verschil zien met andere weekends.

Het Carbon Hotel op de Europalaan mag dit jaar, net als de vorige jaren, meer hotelbezoekers ontvangen. Receptioniste Michaela geeft aan dat de extra boekingen vooral artiesten en hun entourage zijn. Wat de andere hotelgasten betreft, loopt het aantal boekingen ongeveer gelijk met andere periodes in het jaar.

Maksim, de receptionist van het nabijgelegen Arte Hotel, is minder enthousiast over de editie van dit jaar. In tegenstelling tot vorig jaar zijn er dit jaar niet méér boekingen omwille van Genk On Stage. Hij neemt zelfs het woord “slecht” in de mond bij zijn verwijzing naar dit weekend. Het hotel is dit jaar dan ook niet volgeboekt: slechts 17 van de 25 kamers zijn ingenomen. Dat het hotel op zijn website geen reclame voor Genk on stage heeft gemaakt, zou de reden kunnen zijn, denkt hij.

 

 

 

Volgeboekt

Laurent, de eigenaar van Hotel ’t Hert, merkt geen groot verschil op met andere weekends. Net zoals bij elk evenement zijn er bij Genk on stage wel meer boekingen, maar echte topdagen zijn de festivalnachten niet. Met zijn geringe aantal hotelkamers is het hotel dit weekend wel volgeboekt.

Bij Hotel Ecu zien ze dan weer wel een aanzienlijke stijging van het aantal gasten. Net zoals de vorige jaren is het hotel volledig volgeboekt. Receptioniste Esther verwijst daarbij naar de aanduiding voor het evenement op de website. Het hotel heeft ook een aantal groepen doorgekregen van de Stad Genk.

 

 

Gezellige sfeer

Ook het M Hotel in de Albert Remansstraat stelt dit weekend extra boekingen vast. Vooral in de nacht van zaterdag op zondag zijn er veel overnachtingen van gasten die speciaal voor Genk on stage naar Genk komen. De 86 kamers van het hotel zijn dan allemaal ingenomen.

Receptioniste Sanne vertelt dat Genk on stage duidelijk vermeld staat op de website en dat ze bij elke reservatie voor dit weekend de gasten ook inlichten over de voor- en nadelen van het festival: drukkere wegen en nachtlawaai, maar ook live muziek en een gezellige sfeer in het stadscentrum.

© 2014 - StampMedia - Babs Gabriel; foto: Magali Merzougui

 


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 28/06/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 28/06/2014