In het voorjaar van 2012 zendt VTM de nieuwe reeks Danni Lowinski uit. Het gelijknamige hoofdpersonage van deze advocatenserie wordt vertolkt door Nathalie Meskens, gekend van programma's als Kaat & co, David en Tegen de sterren op.

Danni Lowinski helpt, na een carrièreswitch van kapster naar advocate, mensen voor een prikje met hun juridische problemen. Het verhaal speelt zich af in en rond Genk. Niet alleen de bibliotheek, waarin Danni Lowinski haar zaken bepleit, wordt regelmatig getoond, ook de stad zelf komt ruim aan bod. Meskens kende Genk nog niet zo goed, maar bracht er de voorbije maanden heel wat tijd door. "We draaiden twee maanden buiten en belandden op plekjes waar je anders nooit komt, zoals een villawijk of juist in een arbeiderswijk", vertelt Meskens. "Op een zonnige dag filmden we aan de mijnen, fantastisch! Het Mijnmuseum maakte veel indruk op mij, ik hou van zulke oude gebouwen."

Goesting

Steden halen vaak hun charme uit een oudere stadskern, maar bij Genk is dit niet meteen het geval. De kracht van de stad zit volgens Meskens in het jeugdige, innovatieve karakter. "Genk is heel nieuw en modern, dat maakt het een vreemde stad. Genk bevat veel ideeën en goesting om van alles te ondernemen. Dat vind ik net het toffe eraan." Ook het multiculturele aspect van Genk kreeg een plekje in de serie. Zo speelt Raouf Hadj Mohamed een nuchtere Genkenaar die Meskens met beide voeten op de grond houdt.

De reeks kwam tot stand in samenwerking met de stad Genk en de provincie Limburg. Door de serie kan hun regio als jeugdig, inventief en gastvrij op de kaart gezet worden. Nochtans zijn niet alle Genkenaren tevreden met de komst van Danni Lowinski. "Een keer gooide iemand eieren naar ons", lacht Meskens. "Het was toen erg laat, misschien moest hij vroeg op. Zo'n actie keur ik niet goed, maar ik begrijp wel dat een lawaaierige ploeg van dertig man niet altijd fijn is."

Tips

Niet alleen Genk, maar heel Vlaanderen kan iets opsteken van Danni's tv-verschijning. "Danni is niet perfect en haar kledingkeuze is niet bepaald subtiel", zegt Meskens. "Ze stelt niet echt een voorbeeld qua kuisheid en vloeken, maar ze handelt wel eerlijk en vecht voor waar ze in gelooft."
Ook Nathalie Meskens zelf heeft enkele tips voor jongeren. "Een goede opleiding volgen, vind ik heel belangrijk. Op school leer je basisdingen, daar kan je altijd op terugvallen. Je moet natuurlijk ook kansen krijgen, maar vooral keihard gaan voor wat je wil bereiken." Een advies dat Meskens zelf ook steeds heeft gevolgd. Vanaf het moment dat ze afstudeerde in Maastricht, stond ze bijna non-stop op de planken. "Ik heb verschillende dingen gedaan en hard gewerkt, daardoor leer je veel. Van een paar projecten heb ik wat spijt, maar zoiets neem je mee als bagage en dat maakt je altijd rijker. Bekend zijn, dat moet je erbij nemen."

© 2011 - StampMedia - Tekst: Antonino Musso en Jasmin Van San, foto: Pauline Poelmans


Dit artikel verscheen eerst in het jongerenmagazine van de Stad Genk, januari 2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 09/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 09/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 09/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 10/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 14-15/01/2012, p. 3