Fleks

In april 2017 ging jeugdhuis Fleks van start. Fleks is een jeugdwerking in Deurne die jongeren wil helpen starten met ondernemen. Nu zoekt Fleks nog extra middelen via een crowdfunding. Ermin Crljenkovic van Fleks legt uit welke obstakels er zijn.

“De kosten die we hadden bij het verbouwen van ons hoofdkantoor waren veel hoger dan verwacht”, legt Crljenkovic uit. “Omdat we ook elke maand huur moeten betalen, zitten we nu wat krap bij kas. Daarom zijn we een crowdfunding gestart. Zo kunnen we ons vooral focussen op het inhoudelijk aanbod van Fleks.”

"Crowdfunding zou ons helpen om de focus te leggen op wat we echt horen te doen"

Het doel is 5000 euro. “Zodat we zeker de huur, die redelijk hoog ligt, kunnen betalen voor een aantal maanden. Met dat geld kunnen we daarnaast ook de nodige workshops, seminaries en lezingen organiseren en externe sprekers en experten uitnodigen en vergoeden. Bij het opstarten van een jeugdhuis komt heel wat kijken.”

Subsidies?

Flex krijgt nu al subsidies voor events. “Maar dat is te weinig en daar hoor je geen huur mee te betalen. Crowdfunding zou ons helpen om de focus te leggen op wat we echt horen te doen. Het is jammer dat we ons nu zorgen moeten maken om genoeg geld bijeen te krijgen.”

Fleks

Ondertussen is de jeugdwerking wel bijna klaar met de renovatie. "Enkel de gang moet nog gerenoveerd worden en er zijn hier en daar wat schoonheidsfoutjes die aangepast moeten worden. We hebben ook heel wat materiaal nodig, waaronder een beamer, een kluis en nog een aantal andere benodigdheden om de jongeren bij te kunnen staan.”


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 12/03/2018

vorige volgende