Kunstcommunity The Floating Panther stelt vrijdag kunst van negen opkomende kunstenaars tentoon op het artistieke muziekevent Transit. Dat vindt vrijdag plaats in Ampere. De kunstgroep kreeg in opdracht van vzw Eigen Huis de gelegenheid het interieur op artistieke wijze te decoreren.

“We zijn een ethische galerij en community”, licht co-oprichter van The Floating Panther Lenny Schanzer (23) toe. “We willen kunst toegankelijk maken voor iedereen. Zowel voor het grote publiek om het te bekijken, als voor de kunstenaars door hen een platform aan te bieden. We willen onbekende kunstenaars een kans geven.”

“We nemen deel aan het project van Transit omdat we gemeenschappelijke doelen hebben”, vult oprichter Nuno Hauters (21) aan. “Zij willen met dit event een mix van elektronische dansmuziek in een artistieke omgeving integreren om zo kunst in de schijnwerper te brengen bij een jonger publiek.”

The Floating Panther richt zich niet enkel op studenten en jongeren, maar vindt hen wel een belangrijke doelgroep. “We mikken niet per se op studenten, maar zij zijn wel een bonus. Omdat studenten de toekomst zijn”, aldus Hauters. “Ik vind dat we in een ruime toekomstvisie van onze maatschappij ook het cultureel aspect en het belang van kunst niet mogen vergeten.”

Meer info: https://www.facebook.com/events/1104819216311649/

© 2017 - StampMedia - Elisa Schanzer

---

Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 16/03/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 16/03/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 16/03/2017