Twintigers in Antwerpen zijn doorgaans bekend met het hiphop-collectief van Linkeroever, met namen als Darrell Cole of Young B. Die laatste en zijn crew komen op de proppen met een nieuw muzikaal en gemeenschapsproject: een muzikaal jeugdhuis voor de hangjongeren van Linkeroever. 

Het project heet H.O.P.E. op L.O. en het jeugdhuis zal ‘The River Side Studio’ heten. In het nieuwe jeugdhuis kunnen jongeren terecht voor verschillende workshops in urban muziek en huiswerkbegeleiding. Zo willen ze jongeren van de straat halen en hen tools aanreiken om creatief te durven zijn en te ontwikkelen.

De naam is er, de vzw is gevormd, de plannen zijn uitgewerkt; enkel de financiering ontbreekt nog. De Stad Antwerpen kan niet nog eens investeren in een nieuw jeugdhuis op Linkeroever. Eén van de vrijwilligers bij H.O.P.E. benadrukt het belang van een nieuwe investering: "De jongeren van Linkeroever vormen een hechte groep. Het is zinvol om door lokale jongeren voor de jongeren te werken. Wij kennen hun situatie uit ervaring en willen helpen. De drempel om naar een stedelijk jeugdhuis te gaan is soms te hoog. Wij willen een warme, veilige plek creëren waar de jongeren uit zichzelf naartoe komen."

Maar Young B en zijn team staan er niet alleen voor. Ze worden gesteund door de 'City Pirates' van Linkeroever, een voetbalclub die kansarme jongeren de kans geeft om het maximum uit hun sportieve talenten te halen. Het project is een gigantisch succes, iets wat de organisatoren van H.O.P.E. op L.O niet is ontgaan. Vandaar dat Young B ook meteen koos om de samenwerking aan te gaan: "Wij willen het jeugdhuis op het terrein van de City Pirates plaatsen. Zo zitten we meteen bij ons doelpubliek. De jongeren kunnen zo ook van de ene activiteit op de andere overschakelen. Bovendien kunnen we veel leren van de vrijwilligers van de City Pirates."

Jullie lezen het: de plannen zijn groots. De financiering wordt dan ook een uitdaging. In het totaal zal het H.O.P.E.-team 29000 euro nodig hebben om het project daadwerkelijk te kunnen realiseren. Ze kregen al 12000 euro van een privé-donor, waarmee ze de volledige uitrusting voor de studio en inboedel kunnen kopen. De overige 17000 hebben ze nodig om een ruimte te kunnen plaatsten. Die hopen ze te vinden met een crowdfundingcampagne. Voor elke crowdfunding zijn de regels hetzelfde: wordt het doel niet bereikt, verliezen ze alle donaties. Het is dus alles of niets.

Wie wil bijdragen aan het project kan dat via deze link

Bekijk hier alvast de introductiefilm van Growfunding:

© 2016 - Versiety/StampMedia -Maria Livchits


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 10/12/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 10/12/2016