Humo's Rock Rally is weer begonnen: 1.000 demo's en 100 bands die naar de preselectie gaan. Een van hen is Relentless Lizard, een rockband bestaande uit Jonas Vanbelle en Wouter De Schutter.

Humo's Rock Rally is weer begonnen: 1.000 demo's en 100 bands die naar de preselectie gaan. Een van hen is Relentless Lizard, een rockband bestaande uit Jonas Vanbelle en Wouter De Schutter.

Rock rally

Ondanks het feit dat de band nog niet zo lang bestaat, deden ze al mee aan de Kunstbende. "We zijn toen tot de eerste ronde geraakt, maar we waren zeker niet teleurgesteld. We hadden goed commentaar van de jury gekregen en het was wel een cool optreden." Dit jaar doen ze dan mee aan de grootste muziekwedstrijd van Vlaanderen, Humo's Rock Rally. "De broer van Wouter heeft ons op het nippertje ingeschreven", zegt Vanbelle. "Eigenlijk was ik het al helemaal vergeten en ik had ook niets tegen Jonas gezegd. Dus we waren wel verbaasd dat we er door waren", zegt De Schutter.

Over muziek

Relentless Lizard is een rockband met heel wat charisma. "Eigenlijk zijn we gewoon twee maten met veel energie die zich goed amuseren. Maar we nemen het wel serieus. We vinden muziek tegenwoordig te braaf, te proper en te commercieel. Vroeger staken muzikanten precies meer tijd in hun muziek. We zijn liefhebbers van oude rockmuziek, maar Triggerfinger kan ons zeker bekoren."

Roots

Natalia, Psycho 44, Iris; allemaal Kempische, succesvolle muzikanten. "Misschien zit er iets in het water", lacht De Schutter. "Op de boerenbuiten is nu niet bepaald veel te doen. Dus kruip je al snel in een garage of een schuur om samen muziek te maken", voegt Vanbelle eraan toe.

Gezocht: repetitielokaal

De Schutter: "Vroeger repeteerde we in een oude schrijnwerkerij, maar die is er niet meer. En nu hebben we dus geen vaste repetitieplek. Dus geïnteresseerde lezers die toevallig nog een lokaal voor ons hebben in de buurt van Zandhoven, mogen altijd iets laten weten. Ze krijgen privéconcerten op de koop toe!"

Toekomst

Al zouden de jongens niet naar de volgende ronde gaan, ze blijven positief: "De concurrentie tijdens de preselectie waren allen heel goede muzikanten, er waren er ook al bij die al wat bereikt hebben, Luc Van Acker bijvoorbeeld. Zoveel mogelijk optreden is voor ons belangrijk, of we er nu door zijn of niet. We zullen blijven spelen en misschien in de toekomst een cd maken."

© 2011 - StampMedia - Karolien Segers


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 02/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 02/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Supo.be op 03/02/2012