SebastiAn, die al sinds 2005 regelmatig uitspringt boven andere dj’s in de electro-wereld, heeft 18 oktober met zijn show van de Primary Tour de Brusselse Botanique doen opveren met tracks van zijn pas uitgekomen debuutalbum ‘TOTAL’.

De Franse dj maakt al sinds 2004 releases onder het wereldbekende label Ed Banger Records. Door maar af en toe een EP uit te brengen, blijft SebastiAn altijd een beperkte, maar vaste plek hebben in de wereld van electro. In de Ed Banger-familie was hij altijd een van de meest gerespecteerde producers, wat vooral te danken was aan zijn lage showgehalte. De dj heeft echter een hoog skillgehalte. In zijn carrière werkte hij met kopstukken als Daft Punk, Uffie, Mr. Oizo, Justice en Kavinsky. Waar SebastiAn ook zijn enorme populariteit aan te danken heeft, zijn de tientallen remixes die hij in zijn jaren bij Ed Banger heeft uitgebracht. Veel critici en fans beschouwen zijn remixes beter dan de originele versies. De remixes worden vaker uitgezonden door radiozenders dan de originelen, wat pleit voor zijn positie als meester achter de draaitafels.

Eerst album

Met andere woorden: SebastiAn heeft in korte tijd bij Ed Banger Records enorm veel bereikt en een vaste plek ingenomen als dj en producer. Maar er wordt van elke artiest uiteindelijk een debuut verwacht, dat bleef bij SebastiAn steeds uit. En na talloze valse geruchten en online discussies was het zover: Ed Banger Records onthult de preview van SebastiAn’s eerste album ‘TOTAL’. De song genaamd ‘Embody’ kwam direct uit als een videoclip geregisseerd door So Me, een van de artistieke talenten van Ed Banger. Na een succesvole lancering van 2 maanden heeft ‘Embody’ fans en duizenden nieuwe luisteraars overtuigd.
Primary Tour
Tegelijkertijd met de release van het album werd de Primary Tour ook bekendgemaakt op de website van Ed Banger. De tour begon in augustus en gaat eind 2011 eindigen. Na een rondgang langs Australië, Noord-Amerika en verschillende Europese landen kwam SebastiAn ook langs in België. De korte, maar krachtige show hield het publiek voor een goed anderhalf uur non-stop verrast en vol adrenaline. Met perfect uitgekozen visuals en een ongewoon podium kreeg het publiek al direct een gevoel alsof SebastiAn in het centrum stond van alle aandacht als een gruwelijk dictator. Op het scherm verschenen beelden van de Franse vlag in vuur en vlam, legers en duizenden mensen die opstonden in de naam van SebastiAn en zijn muziek. Met twee vuisten omhoog en een emotieloos, hard gezicht hield SebastiAn een verkiezingscampagne, waarbij zijn propaganderende speech niet bestond uit woorden, maar over het publiek denderde als vlammende electro.

Nieuw album

Na een succesvolle show kon SebastiAn in de backstage met ons nog een paar woorden wisselen. Hij is zelf zeer content met de Primary Tour en heeft zich volledig klaargezet voor de enorme toestroom van duizenden nieuwe fans voor zijn album. “Touren is vermoeiend, maar toch vind ik tijd om bezig te zijn met mijn nieuwe album dat nog dit jaar of begin volgend jaar uitkomt.” De dj speelt niet langer op de achtergrond, vanaf nu kan iedereen van zijn muziek en talent genieten.

© 2011 - StampMedia - Tekst en foto’s: Vlad Solovov