Als startschot van de Cultuurmarkt in Antwerpen, trekt de Karavaan voorbij, een prachtige stoet originele en kleurrijke wagens. Eén van die wagens zal zeker in het oog springen: Circus Ell Circo d’Ell Fuego zal de toeschouwers verbazen met een acrobatische act op een rijdende kar.

Ell Circo d'Ell fuego , ontstaan uit vrienden met een circuspassie, bestaat als sinds 2004. In het prille begin deden ze heel veel vuuracts, waarvan de naam is afgeleid. De vuuracts zijn er nog steeds, maar de ‘fuego’, het vuur, staat nu meer voor de passie en liefde voor het circus. Tegenwoordig houdt Ell Circo d’Ell Fuego zich vaker bezig met acrobatie. Het staat nu bekend om haar steltlopers, straatacteurs en acrobaten.

Op de Karavaan is het circus aanwezig met een wagen van acht meter lang, met de toepasselijke naam ‘De Mast-chinist’. Toepasselijk omdat acrobaten op zes meter hoge ‘masten’ de zotste toeren zullen uithalen. De groep zelf is ook benieuwd naar het resultaat. Het is namelijk niet de gewoonte om acrobatische acts uit te voeren op een rijdende wagen. Ook rondom de praalwagen zullen kleurrijke circusartiesten te zien zijn. Het gezelschap geeft zondag tijdens de Cultuurmarkt ook nog een aantal workshops en voorstellingen.

Het circus geeft ook recreatieve lessen aan kinderen en probeert hun talenten naar boven te halen. De groep wil deze jongeren circustechnieken en acrobatie aanleren, zodat ze later naar een circushogeschool kunnen. Ell Circo d’Ell Fuego heeft eveneens een sociaal artistiek project met Kids vzw , een groep die met kansarme kinderen werkt. Het circus bereikte op deze manier al zeker 100 kinderen. Je kunt Ell Circo d’Ell Fuego niet vergelijken met een ander circus, omdat veel van het materiaal zelfgemaakt is, speciaal aangepast aan de persoon of de act. Ook andere mensen kunnen bij het circus terecht voor technieken, kostuums en materiaal.

© 2008 – StampMedia – Jani Verheyden, foto: Sumeyye Ata