De vierde editie van het Springtime Festival vond plaats op 14 mei in Halen. Het festival trok ongeveer 2.000 bezoekers meer dan in 2010. Op de affiche pronkten grote buitenlandse en binnenlandse namen.

Met Ajapai, Mumbai Science, Slum Dogz en Heist ging Springtime dit jaar de buitenlandse toer op. Het festival programmeerde ook binnenlandse grote namen, zoals Das Pop, Meddik en Sweaty Men in a Van.
"Met deze muziekkeuze willen we de jeugd aantrekken", zegt programmator Koen Eyskens.

Dj Original Sin miste het vliegtuig in Canada en werd vervangen door Heist. Die vond het leuk om 'oudjes' tussen de jeugd te zien staan. Ook de organisatie was blij met het diverse publiek.

Duurdere tickets

De ticketverkoop verliep ondanks de duurdere prijzen vlot. Tickets kostten 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Het leek de festivalgangers niet te deren.

Het festival lokte in 2010 ongeveer 4.500 toeschouwers. Dit jaar kwamen daar nog eens 2.000 bezoekers bij. Het festivalterrein kreeg dan ook een flinke boost. De dj-stage was bijna dubbel zo groot als vorig jaar. Organisator Steven Vanmechelen: "We verwachtten een stijging van het aantal bezoekers. Daarom hebben we het terrein uitgebreid."

Ecologische voetafdruk

Net zoals vorige edities, besteedde Springtime aandacht aan zijn ecologische voetafdruk. Zo bestond de dj-stage uit herbruikte frisdrankblikjes.

Om 2 uur 's nachts ging het publiek nog uit de bol bij Slum Dogz op de dj-stage. Deze geslaagde editie krijgt volgend jaar zeker een opvolger, het festival bestaat dan vijf jaar.

© 2011 - StampMedia - Ester Swennen