Afgelopen zondag vond de DesignerMarkt plaats aan pop-upbar Stulp, net buiten het centrum van Antwerpen. Een marktje dat jonge ontwerpers en jonge ondernemers in het algemeen de mogelijkheid biedt om naar buiten te treden met hun artistieke creaties en ze te verkopen. "Eigenlijk ben ik een stylist, maar het is moeilijk om een ​​full-timebaan in de sector vinden. Dat is de reden waarom ik jonge artiesten graag een duwtje in de rug geef ", stelt Stéphanie Spens, een van de twee eigenaren van Stulp

Stulp is een kleine mooie pop-upbar die sinds enkele maanden is uitgegroeid tot de promotor van creatieve workshops en artistieke hipster-evenementen, zoals de DESIGNERMARKT. Die vond afgelopen zondag plaats op ‘t Eilandje. Van de kleine tafels buiten de bar, aan de Kaai waar de markt op zondag werd georganiseerd, kreeg je een alternatieve kijk op de stad: hoge moderne grijze gebouwen aan de andere kant van de rivier, het roestrode MAS net achter de hangars, waar de gekleurde vlaggen van Stulp wapperden in de wind.

Jonge ontwerpers/ondernemers

Om tien uur in de ochtend scheen de zon bij Stulp, waar oude tafels geplaatst werden rondom het plein. Op de DesignerMarkt kregen jonge ontwerpers en jonge ondernemers in het algemeen daadwerkelijk de kans om te laten zien wat ze maken en hun producten te verkopen aan het publiek voor een dag. Minimalistische juwelen, handgemaakte arty accessoires, vintage servies, pastel T-shirts, moderne kroonluchters, maar ook zelfgemaakte chocolademuffins en spinazietaarten.

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157653485465461

"We hadden veel vrienden met hun eigen concepten en ontwerpen, en we dachten om een ​​marktje te doen om hen een duwtje in de rug te geven", zegt Stéphanie Spens, de jongedame die Stulp oprichtte met haar vriendin Katrien Ronsse. Stéphanie is eigenlijk een kunstenares, meteen ook de reden waarom ze zo geeft om kunst en cultuur. Ze is een styliste, die in het verleden al kostuums maakte voor tv-series en films, zoals Bowling Balls. Ondanks het feit dat ze een diploma communicatiewetenschappen heeft en ook al enige ervaring op haar cv prijkt, bevestigt Stéphanie dat het niet gemakkelijk is om een ​​full-timebaan in de mode te vinden: "Dat is de reden waarom ik jonge artiesten graag een duwtje in de rug geef.”

Slotfeest

Op zaterdag 30 mei zal het slotfeest van Stulp plaatsvinden. Toch gaan Stéphanie en Katrien niet stilzitten deze zomer: ze zullen de naam van Stulp houden voor hun nieuwe zomerbar, die de stad met nieuwe evenementen, markten en kunstzinnige workshops wil animeren. Als je iets meer wilt leren over fotografie, schilderen, of zelfs over technieken om groenten te snijden, of als je als fashion victim op zoek bent naar nieuwe fancy accessoires, moet je zeker de website van Stulp of hun Facebookpagina in de gaten houden. Dat zijn waarschijnlijk de enige plekken waar je de aankondigingen van het "kleine gezellige huis" vindt.

© 2015 – StampMedia – tekst & foto’s: Chiara Bonardo (vertaling: StampMedia)


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 26/05/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 26/05/2015