© instagram - Mohamed tehmaoui

Mohamed Tehmaoui (20) uit de wijk Luchtbal in Antwerpen is een bezige bij. Hoewel hij nog maar twintig jaar is, heeft hij al heel wat op zijn palmares staan. Een overzicht.
 

Acteren

© Sanad Latifa

“Mijn interesse in acteren is al vroeg begonnen”, zegt Mohamed Tehmaoui trots. In het lager onderwijs kreeg Mohamed de kans om te acteren en toneelstukjes te doen na de schooluren. “Ik vond het altijd leuk om te doen", vervolledigt hij.

Na de basisschool maakte Mohamed de overstap en heeft hij zich ingeschreven in ‘the picture’. Daar heeft hij meer kansen gekregen, zegt hij. Via die weg begon hij als figurant. Hij heeft heel wat figuraties gedaan. Uiteindelijk waren er hier en en daar ook kansen om mee te spelen als acteur in films en series, zegt Mohamed. “Ik heb hier nooit een opleiding voor gevolgd, maar ervaring baart kunst. Mijn interesses liggen nog altijd bij het acteren en dit doe ik graag in mijn vrije tijd”, zegt Mohamed enthousiast.

Politiek

© Omar Bouiraamane

Toen Mohamed Tehmaoui 16 werd, begon de politiek hem wel te interesseren. Mohamed dacht vaker na wat er in onze maatschapij misloopt en zeker voor ons als jongeren. Mohamed was ook actief bij J100, een collectief van elf Antwerpse jeugdorganisaties, om het over bepaalde onderwerpen te hebben die extra aandacht nodig hebben. Hij probeerde deze onderwerpen tot bij de beleidsmakers te brengen.

Met dit project nemen de jongeren hun positie in de stad. Zij spreken over wat hen aanbelangt en hoe zij willen samenleven in onze stad. Met J100 mocht Mohamed  Tehmaoui mee het lint doorknippen voor de nieuwe Droomhut op Spoor Oost. Jongeren  kunnen er samenzitten om over verschillende onderwerpen te babbelen.

Vrijwiliger

© Omar Bouiraamane

Sinds 2012 was Mohamed Tehmaoui actief bij de Antwerpse jeugdwerkwerking Jes Antwerpen. Mohamed heeft bij Jes met jongeren gewerkt van 6 tot 12 jaar. Daarnaast was Mohamed voor een animatorcursus gegaan bij Jes. Daar heeft hij groepen begeleid en jeugdwerkers geholpen waar nodig was. Verder was Mohamed ook actief als hoofdanimator. Hiernaast werkte hij als animator bij sport Antwerpen en organiseerde hij sportactiviteiten in de sporthal of begeleidde hij de sportcultuurweek tijdens de vakanties voor jongeren.

Speakxout 

Mohamed Tehmaoui is communicatieverantwoordelijke bij de jongerenorganisatie Speakxout. “Tijdens de coronacrisis viel alles plots weg”, vertelt hij. Toch heeft Mohamed niet stilgezeten. Met een tiental vrienden begon Mohamed tijdens de eerste lockdown een WhatsAppgroep. Iedereen die het mentaal moeilijk had, kon zijn verhaal delen en steun vinden.  

Mohamed Tehmaoui: “De groep werd snel groter. Op een dag kwam ik Malika Zerkouni tegen die bezig was met SpeakxOut. Dat is een organisatie die niet alleen werkt rond mentaal welzijn, maar ook rond bepaalde thema’s zoals discriminatie en onderwijs. Het is een plek waar de stem van jongeren centraal staat. We hebben heel wat gesprekken georganiseerd met verschillende beleidsmakers in kleine groepen waar iedereen het woord kon nemen en zijn visie kon delen. Bij Speakxout zorgen we ervoor dat jongeren gehoord worden”, zegt Tehmaoui.

Dierengeneeskunde

© Instagram - Mohamed Tehmaoui

Mohamed Tehmaoui studeert dierengeneeskunde in Gent. Heel wat mensen vragen hem waarom hij voor die richting koos. “Ik ben een geboren dierenliefhebber. Ik ben altijd bezig met de zorg voor zijn huisdieren”, vertelt hij. Hierdoor wou Mohamed graag een job die gerelateerd is met dieren. “Al van kleins af aan ben ik gek op dieren. Daarom wil ik er nu graag meer over weten”, besluit Tehmaoui. 

vorige volgende