Nikki (links) en haar collega van Greenway: “Ik sta altijd open voor meer groen.” © Jaan Thys

De heraanleg van de Groenplaats start in 2024, en ook de Boerentoren wordt onder handen genomen om binnenkort een nieuwe ‘look’ te krijgen. De plannen voor deze projecten liggen op tafel, en vooral die van de Boerentoren lokken gemengde reacties uit. Wat denkt de Antwerpse horeca hierover? Reporter Jaan Thys sprak met Nikki, verantwoordelijke van het Greenway-filiaal aan de Groenplaats.

Wat vindt u van de plannen?

Nikki: “Ik vind ze heel mooi, vooral omdat er veel bomen komen te staan. In het begin zullen dat natuurlijk babyboompjes zijn, want ze moeten hier eerst nog geplant worden. Het is ook een tienjarenplan, dus binnen tien jaar zullen die bomen de Groenplaats heel mooi omgeven. Er worden ook nieuwe tegels gelegd, de parking wordt op een andere plek gezet, en er komt een fietsenstalling. Dat laatste zie ik heel graag, want door die fietsenstalling en de bomen merk je dat er toch wel met het milieu rekening wordt gehouden.”

Welk effect zouden de plannen op uw klanten hebben?

“Het kan zeker voor studenten interessant zijn, omdat net die fietsenstalling in de buurt komt te staan. Wij bieden ook een studentenmenu aan, dus we proberen echt om zoveel mogelijk studenten aan te trekken. Hopelijk komt er ook in het algemeen meer passage. We hopen dat de Groenplaats meer het centrum van de stad zou worden. Er zijn hier heel veel cafés, dus de concurrentie is sowieso al moeilijk, maar als er meer klanten komen, kan dat alleen maar voordelig zijn.”

Bent u niet bang dat de klanten door de bouw juist weg zouden gaan?

“Tijdens de bouwperiode zelf waarschijnlijk wel. Hier is het sowieso al moeilijk om overal door te gaan, passage zal er dus ook (bijna) niet zijn. Ook zal er veel geluidsoverlast zijn en zullen de buren er veel last van hebben. Ik denk wel dat het uiteindelijk een goede investering zal zijn. Als het dan eens zo mooi uitkomt, is het die twee of drie jaar zeker waard. Daar moeten we dus gewoon door.”

Had u zelf graag nog iets toegevoegd aan de plannen?

“Ik sta altijd open voor meer groen. Buiten de omheining met de bomen zijn er in het midden van de Groenplaats eigenlijk alleen maar stenen. Ook komen er geen banken meer, en dat vind ik goed: er kunnen hier veel daklozen zijn die op de banken voor onze deur zouden zitten. Dat is minder aantrekkelijk voor de klanten, omdat het toch een bepaalde sfeer met zich meebrengt. Ik ben dus wel blij dat die banken ‘out of the picture’ zijn. Uiteindelijk hoop ik dat de Groenplaats een meer stads en hip uiterlijk krijgt.”


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 06/01/2023.

vorige volgende