The Peas Project stond op 12 juli op het Dour Festival. Ze speelden in de Magic Soundsystem waar ze de tent helemaal plat speelden. Natuurlijk droegen ze naar goede gewoonte allen hun fluovest.

The Peas Project is een grote groep van elf muzikanten. "We begonnen gewoon met wat vrienden te jammen en vrienden namen vrienden mee, waardoor we nu al met elf zijn", zegt Kam the Peas. "Het is als een trein, iedereen wil erop zitten, maar soms stappen er sommigen af en komen er nieuwe mensen op. Er is nooit ruzie in de groep, soms eens een meningsverschil maar dat wordt dan wel snel opgelost."

Zomer in de studio

De zomer van The Peas Project is jammer genoeg wel bijna gedaan. Ze speelden al op Couleur Café, Les Ardentes en Dour Festival. In september staat Polé Polé in Gent nog op het programma. "We brengen de rest van de zomer vooral veel tijd in de studio door om aan nieuwe muziek te werken."

Opmerkelijk, dat de leden van The Peas Project bijna allemaal nog andere projecten hebben buiten de groep. "Sommigen zijn nog dj of spelen in een totaal andere band", zegt Kam. Niemand van de groep kan leven van The Peas Project, maar misschien komt daar in de toekomst verandering in.

'You dance, we take responsibility' is de slogan van The Peas Project geworden. Daarmee is het idee van de fluovesten gekomen. "We willen ons publiek beschermen terwijl ze dansen op onze muziek. Overigens denken we dat wij een van de weinige bands zijn, die op de juiste manier dubstep brengen. Tegenwoordig vergeten veel grote artiesten de ware ingrediënten van deze muziekstijl."

© 2012 - StampMedia - Anke Dom, foto's: Geert Boutsen


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 13/07/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 13/07/2012