Tijdens het thesissen had ik – zoals gisteren al aangekondigd – mijn sociale media geblokkeerd. Zo zou ik minder afgeleid zijn. Als je Facebook en Twitter niet kan checken dan zijn er eigenlijk nog honderden websites die je concentratie kunnen verstoren. Daar had ik niet op gerekend (hoe naïef van mij).

Longread

Ik botste vandaag op deze longread op De Morgen. Ik ben een fan van die longreads van De Morgen. Zo zouden er meer journalistieke stukken mogen verschijnen op nieuwswebsites. Ze hebben er ook nog een over Pantani, over Jan Hoet en vandaag verscheen een longread over de moeilijke geboorte van De Drie Wijzen. Echt tof om te lezen en zeer aangenaam voor het oog.

Maar dus, ik botste op de longread ‘De strijd om uw pols’. Hierin werd de tech-oorlog tussen de giganten Apple en Google uit de doeken gedaan. Tegenwoordig draait alles om de smartwatch, het zou de toekomst zijn. We zouden in de toekomst onze smartphones gaan vervangen door smartwatches.

Smartwatch

Een slimme horloge rond je pols die de functies van je smartphones zou kunnen overnemen. Ik ben benieuwd. Ik vind het alleszins een beter idee dan de Google Glass. Ik zie mezelf nooit zo’n sciencefiction-achtige bril dragen. Wie wil er nu vrijwillig een bril dragen? Niet dat ik brillen niet mooi vind, begrijp me niet verkeerd. Ik zou er gewoon liever geen dragen en al zeker geen Google Glass.

Een smartwatch is ietwat natuurlijker. Velen zijn het al gewoon om een horloge te dragen en tegenwoordig zijn er veel horloges zo groot dat een polsbandje met een schermpje waarschijnlijk niet storend aanvoelt.

Geen pionier

Ik ben erg benieuwd naar de iWatch van Apple. Zou die zo gebruiksvriendelijk zijn als een iPhone en tegelijk esthetisch verantwoord? Ik vraag mij af of ik zo’n iWatch ooit zou kopen (de prijsklasse zal ongetwijfeld op z’n Apple’s zal zijn). Vroeger zei ik ook altijd dat ik nooit van mijn leven zoveel geld op tafel zou leggen voor een iPhone… En kijk, drie of vier jaar later, ben ik zelfs aan het ‘afkicken’.

Ik waag mij er dus niet meer aan. Ik zal niet beweren dat ik zo’n smartwatch nooit rond mijn pols zal hangen. Ik ken mezelf, ik ben vatbaar voor nieuwe snufjes en gadgets. Ik kan het mij nu niet voorstellen dat ik echt zo meegaan in die hype. Ik zal ook zeker geen pionier zijn in mijn vriendenkring. Maar nooit? Nee, dat zeg ik niet.

We zullen wel zien wat de toekomst brengt. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar hoe veel van die ‘smart’-dingen er nog gaan komen, want op technologisch vlak zijn we nog lang niet uitgepraat…

Tot morgen!

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker