De smartphone-etiquette is nog niet volledig. Hier een volgende ‘wet’:

“Gij zult uw baby niet dagelijks delen op sociale media”

Ik hoef hier niet al te veel woorden aan vuil te maken. Ik hou van kleine baby’s, ze zijn zo schattig en lief. Maar mijn Facebook, Instagram of Twitter elke dag vol spammen met datzelfde baby’tje, dat gaat een brug te ver. ‘Loesje speelt met de tut’, ‘Loesje slaapt’, ‘Loesje eet wortelpap’, ‘Loesje eet fruitpap’, ‘Loesje speelt met de pop’, ‘Loesje leest haar eerste boek’,’Loesje kijkt televisie’, ‘Loesje lacht’, ‘Loesje haar eerste tandje’, ‘Loesje op de pispot‘, ‘Loesje weent’, ‘Loesje weent niet meer’…

Of hoe je een schattige baby allesbehalve schattig maakt.

Openbaar gênant

Af en toe een snoezige foto of grappig filmpje is zeker oké. Maar elke dag dat is erover. Wie zegt dat je kind dat effectief wilt? Al zijn of haar gênante momenten gedeeld met de wereld. Zou jij dat zelf willen meemaken?

Maak een fotoalbum, like in the old days (dus niet één op Facebook), met alle foto’s van je kleine pruts. Dan kunnen de oma en de opa en de tantes kwijlen op de ‘allerkoddigste’ kiekjes van je zoontje of dochtertje. Zo kun je ongestoord verder koken en hoef je de gasten  niet meer te entertainen. Ideaal, lijkt me.

Babyprofiel

Oh ja, misschien moet ik deze regel ineens toevoegen:

“Gij zult geen Facebookprofiel aanmaken van uw baby”

Dat is gewoon foute boel! Wie zegt dat hij of zij in de Facebookcommunity wil treden? Wat is het nut zelfs van zo’n profiel? Als iemand mij dat kan uitleggen, ik hoor het graag. Ik sta open voor alle opinies en misschien is er wel een goede reden om je kindje op Facebook te lanceren, maar ik ken die reden alleszins nog niet.

Ik denk dat mensen pas een Facebookprofiel ‘moeten’ aanmaken als ze er rijp voor zijn, en als ze dat op tenminste zelf kunnen beheren.

(Noot: je kan ‘baby’ ook vervangen door ‘huisdier’)

Tot morgen!

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker