Het paradijs bereiken. Dat is wat voorop staat in ‘The Redeemed Christian Church of God’ in Berchem. Die kerk is de grootste kerk van de gemeenschap in België. De ongeveer 300 leden zingen, bidden en lezen de Bijbel.

 

Zondag rond 13.00 uur ontmoeten we enkele mensen in de kerk die sinds 2000 bestaat. De oprichter is Josiah Olufemi Akindavomi.

Het belangrijkste in het leven voor de leden is dat ze het paradijs bereiken. Ook al ben je geen christen, de eerste stap is altijd om God te leren kennen.  Het leven staat in het teken van bidden en het heilige boek lezen. De leden komen elke zondag samen om te bidden. Er zijn  verschillende programma's. Ze beginnen met een ochtendgebed en er is ook nog een zondagsschool, waar de leden de Bijbel lezen.

In de kerk is er niet echt een dresscode maar je moet je wel modest kleden. Pastor Michael is de verantwoordelijke van de kerk. Hij zorgt ervoor dat iedereen zich goed voelt en geeft ook advies. Hij zorgt voor het gebouw. Er zijn verschillende activiteiten. Die zijn niet altijd dezelfde. Het hangt er ook van af welk seizoen het is. De leden van de kerk delen vaak flyers uit om mensen te informeren over wat ze doen tijdens de vieringen. Het doel is om mensen het geloof te laten zien en hen God te leren kennen.

vorige volgende