Op zondag 4 september organiseert Youssef El Mousaoui een grote comedy-avond. Onder de naam Arabian Comedy Night treedt een aantal populaire comedians uit Marokko op in de Koningin Elisabethzaal.

Heel de avond wordt er Arabisch gesproken. Daarvoor kiest El Mousaoui bewust. "De aanwezige comedians brengen humor voor zowel jong als oud", zegt El Mousaoui, "Maar om de sfeer er helemaal in te houden, zal alles in het Arabisch gebeuren."

Abderaouf Tounsi

Het is vooral uitkijken naar het optreden van Abderaouf Tounsi, één van de populairste Marokkaanse comedians die voor het eerst sinds 35 jaar terug in Antwerpen is. Hij heeft met meer dan 40 jaar ervaring een succesvolle carrière achter de rug. Naast hem zullen ook Khiari Mohamed en Fettah optreden.

Fans kijken uit

Veel Antwerpse comedy-liefhebbers kijken uit naar de avond. Vooral de artiestennamen spreken hen aan. "Ik was een grote fan van Abderaouf in mijn jonge jaren", vertelt Fatima uit Borgerhout. "Het is een grote eer om mijn idool live bezig te zien in Antwerpen."

Ook mensen die het Arabisch niet voldoende beheersen reserveren tickets. "Ik ben in het Berbers opgegroeid", vertelt Ibrahim (21). "Maar een avond met vrienden lachen en sfeer opsnuiven, zie ik zeker zitten."

Meer info op www.arabiancomedynight.org.

© 2011 - StampMedia - Souhaila Akarkach


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet Van Antwerpen op 02/09/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 03/09/2011