De organisatie van de Zomer van Antwerpen wil er opnieuw een superzomer van maken. Zo staat er alvast een nieuwe passage van de reuzen op het programma. Maar ook daarnaast kan je van 17 juni tot 30 augustus weer enorm veel beleven in de Koekenstad. “We hebben gekozen voor een nog beter gratis programma.”

In de moeilijke tijden waar in de culturele sector zich zou bevinden, hebben wij er absoluut voor gekozen om een nog beter gratis programma aan te bieden, voor zo veel mogelijk mensen in Antwerpen." Aan het woord: Philip Heylen (CD&V), de schepen van cultuur in Antwerpen.

Volgens de organisatie zal vooral de zomerbar in Park Spoor Oost de zomer kleuren. "Die plek aan de Sloepenweg wordt meer dan ooit de circusplek, waar maar liefst vier circusgezelschappen op dagelijkse basis een voorstelling geven."

Naar diepste punt van Benelux

Naast muziek en theater kunnen mensen ook zelf creatief aan de slag gaan. Zo zijn er knutselactiviteiten en circusvoorstellingen waar het publiek bij betrokken wordt. Ook visueel wordt de stad weer geprikkeld deze zomer. In en onder het stad kun je zogenaamde 'vergeten plaatsen' gaan bezoeken. Zo is er 'De Skagt', een diepe put onder het Steen, die volgens wetenschappers het diepste punt van de Benelux (en misschien wel van Europa) zou kunnen zijn. Bezoekers kunnen met een geoloog afdalen in de diepte.

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157653871848592

Maar net als de vorige jaren blijven ook gevestigde waarden meedraaien. ‘Muziek in de Wijk’ brengt opnieuw bands uit Cuba, Zuid-Afrika en Kaapverdië naar Antwerpen. Filmliefhebbers kunnen terecht bij de voorstellingen van ‘Cinema Urbana’ in Hangar 19A aan de voetgangerstunnel, terwijl er op het Koningin Astridplein en in het Rivierenhof dansvoorstellingen geprogrammeerd zijn.

Zomerfabriek

Volgens de schepen wil de Zomer vooral een cultureel stadsfestival zijn. "Het gaat over de vakantie thuis beleven", aldus de schepen. En als je wil gaan feesten, is de Zomerfabriek de plaats waar je verwacht wordt.

Tickets voor de voorstellingen van de Zomer in Antwerpen zijn vanaf 13 juni beschikbaar aan de Zomerfabriek . Online kan je tickets bestellen vanaf 15 juni.

© 2015 – StampMedia – tekst: Pieter-Jan Clement, foto’s: Milou Verstappen


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 02/06/2015