Hoe vaak stuiten we op obstakels die ons eigen plafond lijken te vormen? In de nieuwe ‘Plafond Podcast’ vragen Mehdi Chouachoua Bouali en Zydan Maximino Vieira Kips het telkens aan hun gasten, die elk op hun eigen manier het opgelegde plafond proberen te doorbreken in wat ze doen. Van een R&B-artieste over een inclusie-ondernemer tot een modeontwerper … Ze passeren allemaal de revue om de kijkers en luisteraars te motiveren en te inspireren om hun eigen en het maatschappelijke plafond te doorbreken, want f*ck het plafond!

In deze aflevering ontvangen Mehdi en Zydan Elivs Tshomba van het label Deuxième Origine. “Met mijn brand wil ik verschillende culturen samenbrengen”, zegt Tshomba. De jonge designer ziet dat een stad als Antwerpen in beweging is. Jonge creatievelingen kunnen er elkaar makkelijk vinden en geïnspireerd geraken door elkaars werk. Zorgt dat ook voor een sterke community en wederzijdse liefde? “We willen niet altijd graag laten merken dat we naar iemand opkijken, of iemand zijn flowers geven”, zegt Elvis Tshomba.

Ontdek verder welke toekomstplannen Tshomba nog heeft met zijn brand, of hij vindt of de Antwerpse Zes diverser moet worden en hoe Deuxième Origine al tot in de Verenigde Staten is geraakt.

Plafond Podcast wordt gemaakt door Mehdi Chouachoua Bouali, Zydan Maximino Vieira Kips, El Mahdi Ayoud en Amadou-Oury Diallo. De podcast luisteren kan ook op Spotify of via Apple podcasts

Bekijk hier alle afleveringen van Plafond Podcast.

vorige volgende