Langs De Zijlijn mocht ‘mister Zulte Waregem’ Francky Dury ontvangen. Dury was het grootste deel van zijn 38-jarige trainerscarrière T1 bij Essevee. Samen met LDZ blikt hij terug op zijn trainerscarrière en werpt hij een blik op de slotfase van de Jupiler Pro League.

Het sprookje dat Union momenteel beleeft in de Belgische competitie, herinnert Francky Dury aan de successen die hij met Zulte Waregemen boekte. In het seizoen 2012-2013 eindigde zijn club tweede na Anderlecht. Volgens Dury blijft Club Brugge wel de favoriet om op het einde van de playoffs de titel mee naar huis te nemen: “Club komt versterkt uit de januarimaand.”

Dury heeft het ook nog even over Thorgan Hazard, de naar eigen zeggen meest getalenteerde speler waar hij ooit mee samenwerkte. Zulte Waregem wilde zijn goudhaantje bij zich houden, terwijl het grote Anderlecht op de loer lag. “Het oorspronkelijke doel was om Hazard voor te stellen op de Gouden Schoen als speler van Anderlecht”, herinnert Francky Dury zich. Hij beschouwt het als een succes dat Zulte Waregem Thorgan Hazard kon houden. De rest is geschiedenis.

Wie Zulte Waregem zegt, zegt Francky Dury en wie Francky Dury zegt, zegt Zulte Waregem. Toch heeft de coach enkele keren de mogelijkheid gehad om Essevee te verlaten. Er was interesse uit Rijsel. “Er was in Waregem paniek dat ik zou vertrekken. Toen is er onderhandeld over dat lang contract waar ik toen op ingegaan ben”, aldus Dury. “Ergens is het jammer dat ik nooit in het buitenland heb gecoacht, maar spijt van die lange verbintenis heb ik nooit gehad.”

Bekijk hier de volledige aflevering met Francky Dury:

Langs De Zijlijn is een voetbalpodcast door en voor voetbalfans. In deze podcast hoor je elke week vier vrienden die hun mening delen over de voetbalactualiteit, met elk hun eigen kijk op de geliefde sport.

Langs De Zijlijn wordt gemaakt door studenten journalistiek Gilles Nuyttens, Vincent Meskens, Nuno Van Eenaeme, Elias Chakrouni, Floris Dezutter, Camille Nigebel, Brice Tassenon, Xander Lievens en Jordy Dewulf. 

Bekijk hier alle afleveringen van Langs De Zijlijn

vorige volgende