© StampMedia

Woensdagavond gingen honderden jongeren op stap in Antwerpen. Dit keer niet om te feesten, maar om kunst te bekijken. Het project De Kotroute leidde de jongeren langs acht koten waar kunst van studenten getoond werd terwijl jonge bands voor live muziek zorgden. De organisatie wil jonge kunstenaars motiveren en kunst toegankelijker maken voor andere jongeren.

De Kotroute werd eerder al tien keer georganiseerd in Gent en kwam dit jaar voor de tweede keer naar Antwerpen. Het event werd afgetrapt met een speech en een kick-off act in het MAS. Daarna trokken honderden jongeren de straat op om kunst te gaan bekijken in verschillende studentenkoten. De aanwezige kunst werd gemaakt door jongeren die hun werk willen tonen aan de buitenwereld.

Volgens Liesbeth De Clercq en Hanne Craye, organisatoren van de Kotroute, waren er dit jaar zeer veel inschrijvingen. “Ongeveer veertig kunstenaars en honderd muzikale artiesten hebben zich aangeboden. Hieruit hebben we samen met de medewerkers van ‘Kunst Werkt’ een selectie gemaakt.”

In acht verschillende koten verspreid over het centrum van Antwerpen kon je kunst gaan bewonderen van zeventien verschillende artiesten. De stijlen en werken waren zeer uiteenlopend: van fotografie tot schilderkunst, maar ook poëzie en graffiti kwamen aan bod. Bovendien kon je ook genieten van acht muzikale acts. De afterparty ging door in Café Cabron.


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 29/03/2019
Dit artikel werd gepubliceerd door NewsMonkey.be op 29/03/2019

vorige volgende