reacties (0)

Klynt is een editing & publishing applicatie voor interactieve verhalenvertellers. Oorspronkelijk ontwikkelde de Parijse firma Honkytonk Films deze geavanceerde tool voor het maken van eigen webproducties. Later volgde een publieke release voor content producers zoals fotografen, journalisten of documentairemakers.

Klynt is geen tool voor beginners, noch wordt het programma gratis ter beschikking gesteld; het is een professioneel werkinstrument voor de creatie van interactieve narratieven. Onlangs nog werd versie 3 gelanceerd.

Het visueel storyboard vormt de basis van het programma: sequenties worden aan elkaar gelinkt om de verhaalstructuur vorm te geven. Zowat alle gangbare formaten in audio, video en foto kunnen verwerkt en voorzien worden van extra’s aan de hand van het ‘interaction editing panel’.

De projectgallerij op de Klyntwebsite bevat tal van voorbeelden die een mooi overzicht geven van de uitgebreide mogelijkheden.

StampMedia gebruikte Klynt voor de finale afwerking van het project ‘De zielenzorg van Jefke Tuf‘ tot een niet-lineaire documentaire.

 

vorige volgende

Reacties

Plaats een reactie