© Langs De Zijlijn

Next Gen is een tiendelige reeks van Langs De Zijlijn waarin de toekomst van het voetbal aan bod komt. Iedere aflevering zal een reeks youngsters in een bepaald voetballand ter sprake komen. In deze episode kijkt LDZ naar de jonge Belgen die in de wachtkamer zitten.

Als keeper was er unanimiteit over Maarten Vandevoordt als de ideale opvolger voor Thibaut Courtois. Vandevoordt is een 19-jarige doelman die uitkomt voor KRC Genk. Hij maakte op zijn zeventiende zijn debuut voor Genk waardoor hij één van de jongste debutanten was in onze hoogste voetbalklasse. Vandevoordt is een goede lijnkeeper die ook heel goed met zijn voeten overweg kan.  

Bij de verdediging lijken Arthur Theate (Bologna), Zinho Vanheusden (Genoa) en Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg) het meeste potentieel te hebben om op korte termijn de drie nieuwe centrale verdedigers te worden van onze Rode Duivels. Arthur Theate is misschien een nog onbekende naam. De 21-jarige centrale verdediger werd opgeleid bij KRC Genk en Standard en maakte via KV Oostende de overstap naar de Serie A in Italië. Bij Bologna is Theate nu vaste basisspeler en één van de revelaties in de Italiaanse competitie.

Op het middenveld hebben de jonge Rode Duivels een overschot aan talent, maar de man die er het meeste uitspringt, is Aster Vranckx van Wolfsburg. Vranckx is een centrale middenvelder die al meermaals is vergeleken met Moussa Dembele: een sterke balvaste middenvelder die over een groot loopvermogen beschikt en moeilijk van de bal te zetten is.

Aanvallend is er met Jeremy Doku een jonge aanvaller die al vaker heeft mogen proeven van het eerste elftal.

Bekijk of luister hier welke jonge talenten nog allemaal de revue passeren:

Langs De Zijlijn is een voetbalpodcast door en voor voetbalfans. In deze podcast hoor je elke week vier vrienden die hun mening delen over de voetbalactualiteit, met elk hun eigen kijk op de geliefde sport.

Langs De Zijlijn wordt gemaakt door studenten journalistiek Gilles Nuyttens, Vincent Meskens, Nuno Van Eenaeme, Elias Chakrouni, Floris Dezutter, Camille Nigebel, Brice Tassenon, Xander Lievens en Jordy Dewulf. 

vorige volgende