© Amber De Coninck

Jongeren vandaag kijken met een heel andere blik naar de LGBTQ+ - community dan tien of twintig jaar geleden. Wat denken ze er precies over? En hoe zouden ze bijvoorbeeld reageren als er iemand in hun familie of vriendenkring zich zou outen als deel van die community? Wij trokken de straat op in Antwerpen om het hen te vragen.

© Amber De Coninck

Op de Meir komen we Maya (17) tegen. Zij is is Indiase en gelooft in het sikhisme. “Mijn vriend is biseksueel en ik heb daar helemaal geen probleem mee. Mijn geloof respecteert alle genders en identiteiten. Ik vind het een goede zaak dat iedereen zich kan uiten en kan zijn wie hij of zij wil zijn.”

Adam (18) en Ilyas (16) zijn moslim. “De islam accepteert geen homoseksualiteit, biseksualiteit, transgenders of queers. Dat is niet oké in onze cultuur. Maar wij zullen als mens altijd wel respect blijven hebben voor iedereen. Bekende mensen als Lil Nas x en Madison Beer mogen zich natuurlijk outen, maar dat betekent niet dat hun hele personality daardoor moet veranderen.

Aan het Centraal station van Antwerpen praten we met Lore (24) en Julie (25). “Wij zien onszelf als deel van de LGBTQ+ - community. Tegenwoordig is dat in de Vlaamse cultuur veel beter aanvaard dan vroeger, en daar zijn we heel blij om. Bekende mensen die zich outen zijn heel belangrijk voor jonge mensen die nog in de kast zitten.”

Andres (24) is joods. “Ik mag hier van mijn religie niet over praten,” vertelt hij.

vorige volgende