Werk je graag met en voor jongeren? Heb je tegelijk een passie voor media en journalistiek? Kan je kennis omzetten in interactieve workshops voor jeugd? Dan is een job als vormingsmedewerker bij StampMedia iets voor jou!

Organisatie

StampMedia versterkt de stem van jongeren via media. We zijn een persagentschap, een redactiewerking, een experimenteerplek en een vormingsorganisatie voor jongeren tussen 12 en 26 jaar. Als verbindende organisatie hebben we bijzondere aandacht voor de jongeren die het minst gehoord worden.

Je takenpakket

 • Als vormingsmedewerker geef je workshops aan jongeren in de vrije tijd en in het onderwijs in Vlaanderen. Deze workshops draaien rond mediawijsheid en het aanleren van basistechnieken in video, podcast en fotografie.
 • Je krijgt ondersteuning van en werkt nauw samen met de vormingsverantwoordelijke. Samen houden jullie de workshops actueel en werken jullie nieuwe thema’s uit.
 • Je coacht inhoudelijk freelancers die workshops geven voor StampMedia.
 • Je maakt opiniedossiers voor een onderdeel uit het project Nieuws in de klas, een initiatief van Mediawijs, Vlaamse Nieuwsmedia, We Media, VRT NWS en meemoo met de steun van de Vlaamse Overheid.

Jouw profiel

 • Je hebt een achtergrond in vorming (pedagogisch of door gelijkende ervaring) en je weet hoe je een workshop opbouwt.
 • Je kan kennis en expertise overbrengen op maat van je doelgroep: jongeren op school of in de vrije tijd, en aan jeugdwerkers, leerkrachten of middenveldorganisaties.
 • Je kan actuele thema’s omzetten naar educatieve lespakketten en workshops voor onderwijs/sociale organisaties.
 • Je kan omgaan met moeilijker bespreekbare thema’s in groep (workshops rond polarisatie, fake news...).
 • Je kan freelancers ondersteunen in het aanleren van nieuw workshopmateriaal.
 • Je bent nauwgezet in planning en rapportering.
 • Je hebt een hart voor jeugdwerk en media. Ervaring in één van beide sectoren is een troef.
 • Je hebt voeling met mediawijsheid, de (digitale) leefwereld van jongeren en met de sterk veranderende mediaomgeving. Van daaruit kan je nieuwe thema’s ontdekken voor workshops.
 • Je bent vertrouwd met (groot)stedelijke diversiteit en overtuigd van het belang van representatie van alle jongeren in de media en de brede samenleving.
 • Je bent flexibel en kan je verplaatsen over heel Vlaanderen om workshops te geven.

Ons aanbod

StampMedia is een autonome vzw met een sterke reputatie op het vlak van jongeren, media en diversiteit, met een positieve sfeer en sterk sociale insteek.

We bieden een contract van onbepaalde duur ten belope van 80 tot 100% als bediende (PC 329.01 – B1b) en een hospitalisatieverzekering en andere extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques en gsm-abonnement. Relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen.

De plaats van tewerkstelling is de Permeke-site (De Coninckplein 26), vlakbij het Centraal Station van Antwerpen. Als vormingsmedewerker ben je vaak op pad over heel Vlaanderen.

Solliciteren

Je motivatiebrief stuur je samen met je cv naar solliciteren [at] stampmedia.be (solliciteren[at]stampmedia[dot]be). Met vragen over de jobinhoud kan je terecht bij de huidige tijdelijke coördinator Kevin Picalausa (kevin [at] stampmedia.be (kevin[at]stampmedia[dot]be)).

We maken een eerste selectie op basis van CV en persoonlijke motivatie in de week van 29 juli. Is er een match, dan krijg je een opdracht die je thuis voorbereidt. We voorzien een gespreksronde in de week van 5 augustus. De finale beslissing valt eind diezelfde week.

Bij StampMedia geloven we in het belang van correcte representatie en we stimuleren dan ook iedereen die zich aangesproken voelt door deze vacature om te solliciteren, ongeacht gender, levensbeschouwing, etnische of culturele achtergrond, beperking, seksuele voorkeur, …

Deadline: 24 juli 2024